Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Hrôzostrašná nehoda autobusu s kamiónom: Na mieste zasahovala desiatka hasičov, hlásia ranených

Na D8 narazil autobus do kamióna
Na D8 narazil autobus do kamióna (Zdroj: Twitter/ Policie ČR)

PETROVICE - Pri nehode kamióna s menším autobusom na diaľnici D8 medzi Petrovicami a Libouchcem na Ústecku utrpelo deväť ľudí zranenia. Jeden človek je zranený vážne, štyria sú zranení stredne vážne a štyria ľudia ľahko. Mieri do nemocnice. ČTK to povedal hovorca krajských záchranárov Prokop Voleník. Zvyšných cestujúcich podľa neho odváža hasičský autobus do reštaurácie. Diaľnica je v smere na Nemecko uzavretá.

archívne video

Dopravná nehoda na zjazde D3 medzi Žilinou a Strážovom (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Pri nehode zasahovalo okolo 25 hasičov, ktorí museli vyslobodiť dve zakliesnené osoby. ČTK to povedal krátko po nehode ich hovorca Peter Pelikus. Hovorkyňa polície Veronika Hyšplerová uviedla, že sú prítomní aj policajní krízoví interventi. Príčina nehody i jej okolnosti sú predmetom vyšetrovania.

Tvoria sa dlhé kolóny

Nehoda sa stala podľa Hyšplerovej na 82. kilometri. Je možné, že za zrážkou stála hmla zhoršujúca viditeľnosť. Podľa policajného webu zostane diaľnica uzavretá asi do 16:45. Policajti odkláňajú na 80. kilometri dopravu po objazdovej trase. Apelujú na vodičov, aby dbali zvýšenej opatrnosti. Z webových kamier je zrejmé, že sa tvoria dlhé kolóny.

Viac o téme: NehodaKamiónČeskoAutobusD8
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu