Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Uniklo posledné VIDEO Prigožina: Moja likvidácia? Všetko je fajn, odkázal podporovateľom!

Vodca wagnerovcov Jevgenij Prigožin (†62)
Vodca wagnerovcov Jevgenij Prigožin (†62) (Zdroj: TASR/AP/Razgruzka_Vagnera telegram channel, SITA/AP/Dmitri Lovetsky)

MOSKVA – Telegramový kanál Grey Zone, ktorý má údajne priame prepojenie na Wagnerovu skupinu zverejnil v utorok posledné video zakladateľa Jevgenija Prigožina. Podľa nich bolo nakrútené iba pár dní pred jeho smrťou.

V prípade, že sú informácie zverejnené na Telegramovom účte pravdivé, skutočne by sa jednalo o posledné video natočené samotným Prigožinom. „Pre tých, ktorí špekulujú o tom, či som nažive a ako sa mi darí, práve teraz je víkend, druhá polovica augusta 2023 a ja som v Afrike. Takže pre ľudí, ktorí radi hovoria o tom, ako by ma zabili alebo hovoria o mojom súkromnom živote, o tom, koľko zarábam alebo o hocičom inom, všetko je v poriadku!“ odkázal vo videu Prigožin.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 553 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Agentúra Reuters, ktorá nahrávku zverejnila vo štvrtok ale upozornila, že autenticitu videa nie je schopná zatiaľ overiť. Dátum a miesto vzniku spomínaného videa naďalej skúmajú. Prigožinove slová o víkende však nasvedčujú tomu, že video bolo zaznamenané devätnásteho alebo dvadsiateho augusta, teda iba tri alebo štyri dni predtým ako sa lietadlo s ním a ďalšími členmi Wagnerovej skupiny zrútilo neďaleko Moskvy.

Aj keď príčina pádu lietadla zatiaľ nebola zverejnená a objasnená, Kremeľ zásadne odmieta tvrdenia, že zakladateľa Wagnerovej skupiny niekto zlikvidoval. V stredu ale prvýkrát pripustili, že pád lietadla mohol byť spôsobený aj úmyselne.

Viac o téme: RuskoKyjevJevgenij PrigožinPrigožin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu