Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Súd zamietol Trumpovu žiadosť o nový proces v prípade ohovárania a útoku Carrollovej

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Charlie Neibergall)

NEW YORK - Federálny súd v New Yorku v stredu zamietol žiadosť bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa o nový súdny proces v spojitosti so žalobami za ohováranie a sexuálny útok, ktoré naňho podala novinárka E. Jean Carrollová.

Ako informovala agentúra DPA, sudca Lewis Kaplan uviedol, že v máji, keď porota Trumpa uznala za vinného z ohovárania a napadnutia, nenastal žiadny justičný omyl, ako tvrdil exprezident USA.

archívne video Matovič zatiaľ rozhodnutie súdu o Haščákovi nedostal, hovorí o snahe umlčať ho

Matovič zatiaľ rozhodnutie súdu o Haščákovi nedostal, hovorí o snahe umlčať ho (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Sudca v máji Trumpovi nariadil vyplatiť Carrollovej odškodné päť miliónov dolárov. Trump sa však proti rozsudku odvolal a neskôr voči Carrollovej podal žalobu za ohováranie za jej vyjadrenia o znásilnení, ktorého sa exprezident údajne dopustil v 90. rokoch minulého storočia. 

Carrollová následne podala ďalšiu žalobu

Carrollová následne - v máji - podala voči exprezidentovi ďalšiu žalobu za ohováranie a napadnutie, a to za jeho vyjadrenia po ukončení súdneho procesu. Začiatok súdneho procesu v tejto veci bol vytýčený na 15. januára budúceho roka. 

Novinárka exprezidenta zažalovala už v novembri roku 2019, keď ho obvinil z ublíženia na cti, ktorého sa Trump údajne dopustil v súvislosti s popieraním svojho konania, keď sa vyjadril, že Carrollová ani "nie je jeho typ". Novinárka uvádzala, že Trump tým poškodil jej povesť i kariéru. Vlani v novembri novinárka podala žalobu aj za sexuálny útok. Využila pritom nový zákon, ktorý chráni obete sexuálnych útokov aj desaťročia po údajnom čine.

Viac o téme: ŽalobaSúd Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu