Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Londýn sa po uvoľnení opatrení zmenil na bojisko: Mládež tam na seba útočí mačetami a nožmi

V Londýne si vybavujú medzi sebou účty skupiny mladých. Zobraziť galériu (3)
V Londýne si vybavujú medzi sebou účty skupiny mladých. (Zdroj: YouTube/ The Sun)

LONDÝN - Londýn zachvátili nepokoje a vlna násilia. Skupiny mladých ľudí medzi bojujú mačetami a nožmi. Polícia musela včera zasahovať na rôznych miestach. Útoky sa nevyhýbajú ani bežným ľuďom.

Na predmestiach Londýna sa množia útoky mladých ľudí, ktorí si neváhajú vybavovať účty aj s pomocou nožov a mačiet. Na sociálnych sieťach sa napríklad objavilo video dvoch mladíkov z Greenwicha, ktorí sa pustili do boja.

Lenže takéto potýčky rôznych gangov už prebiehajú aj pri turistických atrakciách. Napríklad v Hyde Parku sa stal obeťou útoku viacerých mužov 17-ročný chlapec. Muži ho zbili a dorezali, píše cnn.iprima.cz.

Útoky v Hyde Parku nenechávajú v kľude ani starostu Londýna Sadiqa Khana. "Sú alarmujúce. Polícia má moju plnú podporu pri vyšetrovaní zbabelého útoku, pri ktorom bol zranený mladý muž. Bolo tam veľa svedkov. Je nečestné o tom mlčať," povedal pre BBC rozhorčený Khan.

VIDEO Jeden z najhorších masakrov v histórii: 300 mŕtvych, armáda musela vyhlásiť stanné právo!

A to zďaleka nebol ojedinelý prípad. Tak napríklad v štvrti Brixton 17-ročný mladík postrelil a porezal iného muža. Na inom mieste, nie ďaleko od tohto prípadu, zas došlo pobodaniu.

O incidentoch informuje aj Daily Mail. Kriminológ David Wilson mu poskytol neobvyklé vysvetlenie vzrastajúceho násilia. Podľa neho môže mať na neho vplyv teplejšie počasie. "Na násilné činy môže mať vplyv aj horúce počasie. Väčšina násilia sa totiž odohráva v miestach, kde je horúco, znečistené prostredie a preľudnenie," skonštatoval pre britský denník.

 

Viac o téme: NožeMládežNásilieMačetyLondýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu