Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Nočná mora mladej ženy: Teror od nájomcu, za dobrotu takmer zaplatila životom

Alavia Khawaja
Alavia Khawaja (Zdroj: Instagram / Alavia Khawaja)

TEXAS - Namiesto pohodového prenajatia bytu zažila najhoršie chvíle svojho života. Mladá Američanka Alavia Khawaja, ktorá svoj byt ponúkala cez populárnu aplikáciu Airbnb, sa nakoniec strachovala o svoj život.

Khajawa prenajíma izbu v byte, ktorý zdieľa so svojou sestrou v americkom meste Richardson v štáte Texas. Tentokrát, 11. októbra, ju poskytla mužovi menom Leonard Jackson, ktorý mal na svojom profile pozitívne hodnotenie. 

„Na začiatku bolo všetko v poriadku," uviedla Alavia na Twitteri. Keď však prišlo domov, aby byt upratala, našla pôvodne zamknuté dvere do svojej izby otvorené, všetky jej fotografie s mužmi vyhodené a svoj šatník poprehadzovaný.

Chytili ho so zbraňami

Žena zavolala na políciu, tá však iba spísala hlásenie. Jackson medzitým začal Alaviu obťažovať cez aplikáciu. Aj tentokrát strážcovia zákona uviedli, že nemôžu nič urobiť. Odporučili jej iba, aby ich zavolala, keď sa muž objaví.

„Keď sa objavili, zavolala som na políciu. Zatkli ho za nedovolené vniknutie na cudzí pozemok a chytili ho s TROMI zbraňami. Uistili ma, že si chvíľu posedí vo väzbe... ale o 24 hodín už bol voľný," posťažovala sa Alavia na Twitteri.

 

 

Teror z väzenia

Muž ju následne terorizoval aj z väzenia, keď sa jej trikrát pokúsil zavolať. „Povedala som Airbnb o všetkom. Trvalo im dva týždne, kým s tým niečo urobili," napísala a dodala, že konečne zmazali jeho profil.  „Mohla som byť zavraždená. Toto je varovanie pre každého, kto používa Airbnb," povedala. 

Ako uviedla spoločnosť pre portál Buzzfeed, pôvodná reakcia naozaj nebola dostatočne rýchla. „Toto správanie je odporné a neprijateľné a na Airbnb nemá žiadne miesto. Tohto hosťa sme odstránili z našej platformy a sme v kontakte s miestnymi orgánmi činnými v trestnom konaní, aby sme im ponúkli našu pomoc," napísali. Jackson ženu, našťastie, odvtedy už nekontaktoval.

Viac o téme: Airbnb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu