Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Chorvátsku sa triasla zem: Silné otrasy zobudili turistov aj domácich

(Zdroj: Twitter/EMSC)

ZÁHREB - Chorvátsko vo štvrtok ráno prebralo zemetrasenie. Centrum otrasov, ktoré boli cítiť v mestách Split, Imotski, Sinj, či Šibeník, bolo podľa Európskeho stredozemného seizmologického centra (EMSC) v Bosne a Hercegovine, iba pár kilometrov od Chorvátskych hraníc.

Otrasy zobudili o 5:33 ráno obyvateľov a turistov v regióne Splitu a Šibeníku. Podľa EMSC sa zem zatriasla trikrát, najsilnejšie s magnitúdou 4,6 stupňa. Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo asi 15 kilometrov od mesta Glamoč v Bosne a Hercegovine.

Zemetrasenie podľa odhadov EMSC mohlo pocítiť viac než jeden milión ľudí žijúcich v oblasti. Svedkovia hovoria o troch po sebe idúcich otrasoch. „Všetko to trvalo asi 10 sekúnd. Najprv jedno slabšie zemetrasenie, nasledoval silnejší a potom slabší otras,“ zdieľal svoj zážitok svedok z Brnaze na stránke centra.

 

 

„Bolo to naozaj silné. Hneď to prebudilo mňa aj chlapcov,“ opísal udalosť svedok v Primoštene. „Najsilnejšie bolo o 5:33. Triasla sa mi posteľ, aj zrkadlo na stene. Znelo to ako hrom. Veľmi strašidelné,“ hlásili ľudia z Kninu. Niektorí hlásia aj malé škody, ako napríklad popadané police. „Horor na dobré ráno.“

Viac o téme: DovolenkaZemetrasenie Chorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu