Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ekvádor zasiahlo silné zemetrasenie: Obyvatelia v panike vybiehali do ulíc, viaceré škody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

QUITO - Jedna osoba sa zranila pri silnom zemetrasení s magnitúdou 6,3, ktoré zasiahlo vo štvrtok večer miestneho času strednú časť Ekvádora a na viacerých miestach spôsobilo výpadky v dodávkach elektrickej energie. S odvolaním sa na americkú geologickú službu USGS, ktorá sleduje seizmickú aktivitu na celom svete, o tom v piatok informovala agentúra Reuters.

Otrasy vychádzali z hĺbky 112 kilometrov a ich hypocentrum bolo zhruba 97 kilometrov južne od mesta San Juan de Ambato. Zemetrasenie poničilo elektrické vedenie, v dôsledku čoho sa podľa ekvádorských úradov ocitli bez prúdu mestečká Guano, Chunchi či Puertas Negras. V oblasti došlo k drobným škodám na domoch i cestách. 

Zranenie v podobe zlomeniny utrpela jedna osoba v meste Babahoyo. Otrasy boli citeľné v ekvádorskej metropole Quito i v prístavnom meste Santiago de Guayaquil, kde obyvatelia podľa svedka Reuters v panike vybehli do ulíc. 

Ekvádorský geologický inštitút informoval, že zemetrasenie zasiahlo odľahlú a málo obývanú oblasť, kde následne došlo aj piatim slabším dotrasom. Ekvádor zažíva zemetrasenia pomerne často. Obzvlášť ničivé zemetrasenie s magnitúdou 7,8 však zasiahlo pobrežie tejto krajiny v roku 2016 a vyžiadalo si vyše 650 obetí na životoch. 

Viac o téme: Zemetrasenie Ekvádor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu