Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ďalší plán ministerstva obrany: Chce nakúpiť 70 SUV pre vojenskú políciu za takmer 1,5 milióna eur

Peter Gajdoš
Peter Gajdoš (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup 70 policajných áut typu SUV. Sú určené pre Vojenskú políciu v Trenčíne. Informáciu o zákazke v predpokladanej hodnote takmer 1.460.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) vo svojom vestníku.

V prvej časti zákazky hľadá ministerstvo dodávateľa 59 kusov SUV so súpravou s viditeľným a pevne osadeným výstražným opticko-akustickým zariadením. Odhadovaná hodnota je takmer 1.240.000 eur bez DPH. Ďalších 11 áut typu SUV by malo mať súpravu zvláštneho zvukového a svetelného výstražného zariadenia. Ich cenu predpokladá na viac ako 220.000 eur bez DPH. Ponuky možno predkladať do 10. septembra 2019.

Gajdoš odovzdal vojakom nové vozidlá

Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes v priestoroch Zásobovacej základne v Nemšovej odovzdal profesionálnym vojakom do užívania deväť nových vozidiel Tatra. Určené sú pre vojenské útvary v Hlohovci, Michalovciach, Nemšovej, Trebišove a v Zemianskych Kostoľanoch. Slúžiť budú na plnenie úloh v oblasti logistiky, ale aj pre potreby domáceho krízového manažmentu. Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková. „To, že sa snažíme postupne skvalitňovať a zefektívňovať každodennú prácu našich vojakov možno vidieť na konkrétnych krokoch, ktoré v tomto smere rezort obrany realizuje. Verím, že nová technika, ktorú sme dnes profesionálnym vojakom odovzdali, tento účel naozaj splní,“ povedal pri príležitosti odovzdania vozidiel minister obrany Peter Gajdoš (SNS).

Veliteľ Pozemných síl Ozbrojených síl SR generálmajor Jindřich Joch ocenil kroky rezortu obrany v oblasti modernizácie. „Na to, aby sme boli pripravení plniť úlohy obrany štátu, potrebujeme nielen bojovú, ale aj dopravnú techniku, ktorá bude spĺňať štandardy v oblasti balistickej ochrany a všetky štandardy Severoatlantickej aliancie (NATO),” povedal. Zároveň zdôraznil, že nová moderná technika nie je určená iba na prípravu jednotiek, ale predovšetkým pre obranu Slovenskej republiky. Obstaranie vozidiel Tatra pre príslušníkov Ozbrojených síl SR je realizované v zmysle zmluvy z roku 2015. Profesionálnym vojakom bolo v tomto roku dodaných deväť kusov vozidiel Tatra v rôznych modifikáciách, pričom je do konca roka 2019 plánované dodanie ďalších siedmych kusov vozidiel tohto typu.

Viac o téme: NákupMinisterstvo obranyPolicajné autáVojenská políciaVerejné obstarávanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu