Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Geniálne! Roboty chrlia desiatky jedál lekárom, ktorí bojujú s koronavírusom

(Zdroj: Repro foto YouTube/The Surrey Newsroom)

WU-CHAN - Počet nakazených koronavírusom stále stúpa. V Číne, v meste Wu-chan, ktoré je považované za epicentrum nákazy, lekári a zdravotné sestry bojujú s nebezpečným vírusom a ošetrujú nakazených. Pre zdravotníckych hrdinov v hlavnom meste provincie Chu-pej sú k dispozícii roboty, ktoré ich zásobujú pravidelnou teplou stravou.

O tom, že Čína patrí k veľmociam modernej techniky, nie je žiadnych pochýb. Najnovšie to dokazuje aj vynález, ktorý pomáha zdravotníkom vo Wu-chane so stravovaním. Objavili sa zábery, ktoré ukazujú, ako roboty chrlia každých 15 minút tri desiatky jedál pre zdravotníckych pracovníkov, ktorí pracujú v epicentre koronavírusu vo Wu-chan.

Bezpilotné potravinové stanice

Bezpilotné potravinové stanice boli vyvinuté spoločnosťou Qianxi Robotic Catering, dcérskou spoločnosťou čínskeho realitného gigantu Country Garden. Informoval o tom portál Mirror. Tieto roboty boli darované mestu Wu-chan, hlavnému mestu provincie Chu-pej v strednej Číne, kde lekári bojujú v prvej línii proti prepuknutiu choroby COVID-19. Tieto roboty sa snažia zabezpečiť pravidelné stravovanie kvôli zablokovaniu mesta, keďže lekárom a zdravotným sestrám chýbajú jedálne.

Pred nemocnicou Červeného kríža Hannan, kde boli zriadené izolačné oddelenia a strediská dočasného ošetrenia, ružové stravovacie stanice s robotmi slúžia na prípravu tradičných pokrmov.

Spoločnosť tvrdí, že každá predajná stanica môže uspokojiť najmenej 120 hostí za hodinu. Je schopná pripravovať 36 jedál každých 15 minút, 24 hodín denne, aby sa zaistilo, že lekári budú môcť jesť, kedykoľvek to potrebujú.

„Tento systém rieši problém zdravotníckych pracovníkov tým, že im ponúka jedlo v ktorúkoľvek dobu počas dňa,” uviedol Qiu Mi, generálny riaditeľ spoločnosti Qianxi Robotic Catering.

Viac o téme: JedloRobotyKoronavírusWu-chan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu