Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

SAMOVRAŽDA počas koncertu Jakuba Prachařa: SVEDOK opísal, čo sa v osudnú noc dialo!

Počas vystúpenia Jakuba Prachařa a jeho kolegov si 45-ročný muž zobral život. Zobraziť galériu (2)
Počas vystúpenia Jakuba Prachařa a jeho kolegov si 45-ročný muž zobral život. (Zdroj: Jan Zemiar)

PRAHA - V utorok české médiá obletela správa o tragédii, ktorá sa stala počas mikulášskeho koncertu Jakuba Prachařa (39) a jeho kolegov z kapely Tros Discotequos. Zatiaľ čo trojica vystupovala na pódiu, istý 45-ročný muž v zákulisí divadla La Fabrika spáchal samovraždu. Svedok opísal, čo sa v osudnú noc dialo!

Včera sme na Topkách informovali o tragédii, ktorá sa stala počas mikulášskeho koncertu kapely Tros Discotequos. V tej hrajú Jakub Prachař, Vojtěch Dyk a Jan Maxián. V pondelok večer mala trojica vystúpenie v pražskom divadle La Fabrika, no príjemný hudobný večer poznačila nečakaná smrť. Priamo počas ich vystúpenia totiž v zákulisí divadla došlo k samovražde. 

Obesil sa tam len 45-ročný miestny prevádzkar a barman Marian O. Prítomní diváci pritom počas vystúpenia o ničom ani len netušili. Že niečo nie je v poriadku naznačil až príchod policajtov. Čo sa v osudnú noc dialo, opísal pre český Blesk svedok, ktorý sa koncertu zúčastnil. Všetko vraj vyšlo najavo až po skončení programu a trojica účinkujúcich bola informáciou zdrvená.

„Zostával som po koncerte v bare, a preto som aj videl, že keď kapela balila nástroje a veci, prišiel za nimi zrejme šéf La Fabriky, ktorý im oznámil, čo sa stalo. Zaznelo tam, že nejaký Marian spáchal samovraždu, a preto tam aj počas koncertu bola polícia,“ opísal zdroj. 

„Účinkujúci boli úplne zdrvení, podľa toho, čo som videl, sa ich to veľmi dotklo. Jediné, čo diváci v ten večer zaznamenali, bolo, že do sály nahliadli počas koncertu dvaja policajti, ktorí ale hneď sálu opustili. Nikto v priebehu koncertu, v rátane vystupujúcich, nezaznamenal, že by sa niečo dialo,“ opísal svedok. 

Deň po tragédii sa na profile zosnulého muža objavil oznam o rozlúčke, na ktorú akoby pozýval sám Marian. „Ahoj, kamaráti. Včera som sa rozhodol dobrovoľne opustiť tento svet. Príďte si na mňa zaspomínať a napríklad (bez smútenia) zapáliť sviečku v pondelok 12.12. od 18:18 do La Fabriky,“ písalo sa v príspevku sa na sociálnej sieti Facebook. 

SAMOVRAŽDA počas koncertu Jakuba
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: La Fabrika)

Viac o téme: Jakub PrachařVojtěch DykJan Maxián
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu