Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Neuveriteľné: Kapela z Močenku sa možno objaví na MTV!

Miditron 3000
Miditron 3000

Na naše redakčné maily prišli pred pár dňami odkazy na video neznámej hudobnej skupiny. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby však nešlo o vyslovene amatérsku skupinu, aká nemá vďaka svojej guráži a originalite skutočne páru. Na váš podnet sme sa preto rozhodli zistiť o kapele Miditron 3000 viac.

Kapelu Miditron 3000 založili ešte v roku 1999 v Močenku traja miestni – spevák Zoltán Možucha, klávesák Peter Demovič a basák Imrich Haluza. Dlhé roky boli známi len vo svojej a v priľahlých dedinách, kam chodievali hrať na rôzne oslavy. Po niekoľkých neúspešných pokusoch preraziť na slovenskom hudobnom nebi s prebratými skladbami upravenými svojským štýlom ich frontmana sa rozhodli, že skúsia napísať niečo vlastné.

„Už nás nebavilo hrať po krčmách a kulturákoch. Chceli sme svetu ukázať, že máme na viac,“ uviedol frontman kapely Zoltán Možucha. „S chlapmi sme pri pive preberali, aká téma dnes letí a tak sme nejako došli k tomu, že dáme niečo o internete,“ dodáva. Ako nám ďalej členovia kapely prezradili, jediný, kto s internetom niekedy prišiel aj skutočne do styku, bol basák Imrich, povolaním súkromný podnikateľ. On ukážku videa, ktoré k skladbe s názvom „Poď na web“ natočili rozposlal všetkým známym a stručný profil kapely s ukážkou videoklipu zverejnil na rôznych portáloch. Celá verzia videa sa pritom nachádza na stránke www.podnaweb.sk, ktorú prevádzkuje firma Orange.

Spojenie tejto kapely a veľkého mobilného operátora sa nám zdalo byť neštandardné a preto sme sa obrátili na hovorcu firmy s otázkou, čo ich viedlo k tomu, že podporili neznámu skupinu amatérov. „Na zábavnú pesničku skupiny Miditron 3000 nás najskôr upozornil webmaster nášho portálu ohudbe.sk, kde skupina zavesila krátke video. A keďže je internet vo veľkej miere o zábave, povedali sme si, že celý videoklip umiestnime aj na našom portáli www.podnaweb.sk, s ktorým má táto pieseň dokonca zhodou okolností rovnaký názov,“ uviedol hovorca Orangeu Richard Fides, u ktorého sme si naše informácie overovali.

Tu však príbeh kuriózneho videoklipu skupiny z Močenka nekončí. Chlapci z Miditronu 3000 sa nám totiž pochválili, že ak za nich na portáli www.podnaweb.sk zahlasuje aspoň stotisíc návštevníkov, mobilný operátor sa postará o to, aby sa ich videoklip dostal do najznámejšej hudobnej stanice sveta MTV. Spevák Zoltán Možucha k tejto výzve ešte sebavedomo dodal: „V podstate nie sme prekvapení záujmom ľudí a sponzorov o našu skupinu. Takýto úspech sa dal čakať.“ Richard Fides z Orangeu nám tento zámer taktiež potvrdil. „Náš portál o internetových službách sme chceli oživiť niečím netradičným a aktivita skupiny Miditron 3000 nám prišla vhod. Dáme teda priestor našim návštevníkom stránky, aby si video pozreli, zabavili sa a z recesie zahlasovali, či chcú posunúť skupinu Miditron aj na najsledovanejšiu hudobnú televíznu stanicu,“ uzatvára hovorca Orangeu.

Uvidíme teda, kam to až dotiahnu. Jedno je však už teraz isté, Močenčania sa výzvy obstáť v spoločnosti hviezd ako Beyoncé, Justin Timberlake či Black Eyed Peas skutočne neboja.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu