Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muž na FOTO sa stal hitom internetu: Prekvapenie na konferencii! Totálne zatienil vodcu Kim Čong-una

Kim Čong-un počas prehliadky vojska v Severnej Kórei Zobraziť galériu (4)
Kim Čong-un počas prehliadky vojska v Severnej Kórei (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

PCHJONJANG - Vojak v žiarivo modrej priliehavej kombinéze, doplnenej jasne farebnou pokrývkou hlavy, zatienil severokórejského vodcu Kim Čong-una počas obrannej konferencie, ktorú KĽDR usporiadala začiatkom týždňa v Pchjongjangu, napísal spravodajský server The New York Post.

VIDEO Prekvapenie na veľkej vojenskej prehliadke v KĽDR: Čo týmto Kim Čong-un sledoval?

Kým Kim Čong-un obviňoval Spojené štáty z nestability na Kórejskom polostrove a sľuboval, že KĽDR vybuduje "neporaziteľnú armádu", sociálne siete sú plné podivne odetého muža, ktorý na fotografiách stojí v prísnom pozore. A v komentároch zaznieva, že práve tento muž je skutočným "severokórejským rakeťákom" - v pripomienke prezývky, ktorou Kim Čong-una hanlivo častoval predchádzajúci americký prezident Donald Trump.

Muž (vpravo dole) v modrej lesklej kombinéze okamžite zaujal.
Zobraziť galériu (4)
Muž (vpravo dole) v modrej lesklej kombinéze okamžite zaujal.  (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Muž v modrom bol jedným z desiatok vojakov, ktorí pózovali na fotografiách z obrannej konferencie pred vystavenou zbrojnou technikou. Jeho lesklý odev a červeno-modro-biela čiapka či prilba ostro kontrastovali s olivovými vojenskými uniformami, ktoré mal zvyšok vojakov. Len dôstojník po jeho ľavici bol tiež v modrom, ale v jeho prípade išlo o štandardnú uniformu.

Muž na FOTO sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Bol to výsadkár?

Kim si pre túto príležitosť obliekol čierny oblek v západnom štýle. Avšak väčšina pozornosti sa - prinajmenšom na internete - sústreďuje na záhadného muža. Na sociálnych sieťach už okrem Rakeťáka získal aj označenie "superhrdina" či "Kapitán KĽDR", podľa komiksovej postavy "Kapitán Amerika".

Muž na FOTO sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Severokórejské štátne médiá muža neidentifikovali, ale podľa Jeffreyho Lewisa, odborníka z Middleburského ústavu medzinárodných štúdií v americkom Monterey ide pravdepodobne o výsadkára.

Viac o téme: Kim Čong-unSeverná KóreaKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu