Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nič pre slabé povahy: FOTO Muž (33) v Trnave utýral domáceho miláčika, zbavil sa ho totálne bezcitne

Polícia vyšetruje prípad uhynutej mačky, ktorú niekto vyhodil z bytu z 8. poschodia na sídlisku v Trnave. Zobraziť galériu (4)
Polícia vyšetruje prípad uhynutej mačky, ktorú niekto vyhodil z bytu z 8. poschodia na sídlisku v Trnave. (Zdroj: KR PZ Trnava)

TRNAVA - Polícia vyšetruje ďalší prípad týrania zvierat. Tentokrát v Trnave. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, došlo k nemu vo štvrtok 16. mája vo večerných hodinách. Hliadku obvodného oddelenia privolali k prípadu uhynutej mačky. Niekto ju mal vyhodiť z bytu z 8. poschodia na jednom zo sídlisk.

Podozrivý muž je však už v rukách polície. Obmedzili ho na osobnej slobode a predviedli pred vyšetrovateľa. "Z výsluchu vyplynulo, že podozrivý vyšiel pod vplyvom alkoholu na balkón, držiac mačku v ruke, ktorú ponad zábradlie pustil na zem," objasnila M. Kredatusová. Mačka nemala šancu na prežitie, po páde z výšky uhynula.

K udalosti došlo na jednom zo žilinských sídlisk.
Zobraziť galériu (4)
K udalosti došlo na jednom zo žilinských sídlisk.  (Zdroj: KR PZ Trnava)

Vyšetrovateľ 33-ročného muža zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a obvinil z týrania zvierat.

Zviera po páde na mieste uhynulo.
Zobraziť galériu (4)
Zviera po páde na mieste uhynulo.  (Zdroj: KR PZ Trnava)

"Realizovaný bol v tzv. superrýchlom konaní a rozhodnutím súdu bol prepustený na slobodu. Za utýranie zvieraťa na mieste prístupnom verejnosti, ako tomu bolo v tomto prípade, hrozí v zmysle zákona odňatie slobody na jeden až päť rokov," dodala hovorkyňa.

Viac o téme: MačkaTýranieTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu