Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dráma v Karlovej Vsi: Žena (35) sa rozbehla za dieťaťom, vrazila do nej električka

Do dievčatka vrazila električka. Zobraziť galériu (3)
Do dievčatka vrazila električka. (Zdroj: Facebook/Petrík Tazberík)

BRATISLAVA - Ľuďom, ktorí sa dnes okolo 13.40 hod. nachádzali v blízkosti zastávky Miestny úrad Karlova Ves, tuhla krv v žilách. Boli totiž svedkami zrážky električky a 35-ročnej ženy. Tá sa údajne mala rozbehnúť za dieťaťom, ktoré jej utekalo. Vošla ale do dráhy silného stroja.

Prvotné informácie hovorili o tom, že električka vrazila do približne 10 až 12-ročného dievčatka. Svedok nehody Peter tvrdil, že v čase, keď prišiel na miesto, ležalo na koľajniciach. "Okolo nej boli vodiči a okoloidúci. Podávali jej prvú pomoc," opísal. Ako ďalej dodal, maloletá komunikovala a pôsobila, že je v poriadku. "Ale vyzerala vystrašene a plakala," dodal.

Udalosť ovplyvnila aj dopravu, električky nejazdili takmer 20 minút.
Zobraziť galériu (3)
Udalosť ovplyvnila aj dopravu, električky nejazdili takmer 20 minút.  (Zdroj: Facebook/Petrík Tazberík)

Neskôr sa ukázalo, že električka nevrazila do maloletej osoby, ale do dospelej ženy. Tá sa mala snažiť dieťa chytiť a spanikárila. Pravdepodobne sa ho snažila odstrčiť z koľajiska.

"Vodičke električky linky č. 9 náhle vošla do jazdnej dráhy chodkyňa, ktorá nerešpektovala na priechode pre chodcov svetelný signál stoj, vodička tak už pre krátku vzdialenosť nedokázala zrážke zabrániť," objasnila okolnosti hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Alkohol vylúčili

Podľa našich informácií však mala žena skutočne šťastie v nešťastí. Silný stroj ju mal šuchnúť spätným zrkadlom a utrpela ľahké zranenia. Náraz teda nemal fatálne následky, aké by mohli nastať v prípade, že by chodkyňu električka trafila priamo. Nehodou sa v súčasnosti zaoberá polícia.

"Privolanou službou RZP bola 35-ročná chodkyňa s ľahkým zranením prevezená na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc. Alkohol bol vykonanou dychovou skúškou u vodiča električky aj chodkyne vylúčený," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Pri nehode sa podľa A. Volfovej nezranila ani vodička električky a cestujúca verejnosť.

Zrážka električky v Bratislave: Zraneného chodca vliekla 200 m!

Zrážka ovplyvnila dopravu

Kolízia ovplyvnila aj verejnú dopravu. Dopravný podnik Bratislava informoval o výluke električkových liniek 4, 5 a 9 v smere do centra z Karlovej Vsi od 13.40 hod. Už štyri minúty pred 14. hodinou však premávku električiek opätovne obnovili.

Viac o téme: ElektričkaDievčaZrážkaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu