Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rušňovodič bol na mol: České dráhy začali konať, udali ho kolegovia, opísali šokujúce detaily

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO – Jeho kolegovia boli zhrození. Keď sa rušňovodič vrátil z Brna s neodôvodneným 20-minútovým oneskorením, mali podozrenie, že niečo nie je v poriadku. To sa im aj potvrdilo, a preto neváhali a zavolali policajtov. Nehorázne, koľko vodič vlaku nafúkal!

Brnianski policajti prijali v stredu 15. novembra oznámenie od rušňovodičov, ktorí podozrievali svojho kolegu z pitia alkoholu cez pracovnú dobu.

Tí policajtom povedali, že o kolegu sa začali zaujímať, keď prišiel z Brna do Křenovic s bezdôvodným 20-minútovým meškaním. Preto sa za ním vypravili v lokomotíve. Po príchode ho našli spať v kabíne. Navyše sa im zdalo, že je opitý. Keď na ich podnet na miesto dorazili policajti, podozrivého rušňovodiča podrobili dychovej skúške na alkohol. Nafúkal viac než 2,6 promile.

Vlak
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)
     

„Privolaná policajná hliadka namerala vodičovi vlaku viac ako 2,6 promile. Muž stredného veku však s hodnotami niekoľkých dychových skúšok nesúhlasil, požitie alkoholu tvrdohlavo popieral a odmietol aj lekárske vyšetrenie spolu s odberom krvi,“ priblížila policajná hovorkyňa Alena Musilová s tým, že rušňovodič je podozrivý z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Našťastie ešte predtým, než vyrazil späť do Brna, našli spiaceho rušňovodiča v kabíne lokomotívy jeho kolegovia, ktorí zavolali policajtov,“ doplnila hovorkyňa.

Rušňovodič bol na mol:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Rušňovodič bol podľa Českých dráh postavený mimo službu. „Akonáhle sme dostali túto informáciu od našich zamestnancov, ktorí rušňovodiča našli, bol okamžite postavený mimo službu a v tejto chvíli čerpá neplatené náhradné voľno. Podobné správanie je absolútne neprijateľné a v žiadnom prípade ho netolerujeme,“ reagovala pre Novinky.cz hovorkyňa železníc Gabriela Novotná. Podotkla, že so šoférom vlaku bude spísaný protokol o udalosti a hrozí mu výpoveď. „Pred jazdou štandardne kontrolujeme, či rušňovodič nepožil alkohol, vykonávame aj náhodné kontroly v prevádzke,“ dodala Novotná.

Viac o téme: AlkoholRušňovodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu