Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Razie v Bruseli odhalili dvoch podozrivých mužov: Našli niekoľko samopalov a ďalšie zbrane

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

BRUSEL - Belgické úrady vzniesli obvinenia súvisiace s terorizmom voči dvom mužom zadržaným počas stredajšej série razii v Bruseli. Obaja zadržaní sú Belgičania a podľa vyhlásenia tamojšej prokuratúry sú obvinení z účasti na aktivitách teroristickej skupiny, informovala agentúra AP.

Polícia vykonala v stredu v belgickej metropole šesť domových prehliadok, pričom sa zamerala na štvrť Anderlecht, kde žije početná komunita prisťahovalcov. Prehľadala štyri byty a dve garáže, v ktorých našla tri samopaly typu kalašnikov s 15 zásobníkmi, jednu brokovnicu a tri menšie strelné zbrane s nábojmi. 

Zadržané boli štyri osoby a voči dvom z nich vzniesli obvinenia z účasti na činnosti teroristickej skupiny. Podľa informácií prokuratúry nesúviseli tieto razie s vyšetrovaním útokov v Bruseli a Paríži z posledných rokov. 

Spoločná francúzsko-belgická policajná operácia sa uskutočnila v stredu aj na predmestí severofrancúzskeho mesta Lille, kde zatkli 42-ročného muža pre podozrenie z plánovania "násilného činu". Podľa správ belgických médií boli stredajšie zásahy v Bruseli a Lille namierené voči motorkárskemu gangu Kamikaze Riders. Dvaja z členov tejto skupiny boli vlani odsúdení na tri až šesť rokov väzenia za účasť na činnosti teroristickej skupiny.

Viac o téme: TerorizmusZatknutieBrusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu