Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Čiernej Hore už tri týždne prebieha absurdná súťaž: Sedem ľudí tam robí... NEUVERÍTE!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DONJA BREZNA - Už zhruba 500 hodín (tri týždne) leží v obci Donja Brezna v Čiernej Hore sedem ľudí, ktorí sa účastnia súťaže v "polihovaní" a ktorí už prekonali doterajší rekord 117 hodín z roka 2021. Informovala o tom agentúra Reuters. Tento kuriózny súboj sa koná každoročne už dvanásť rokov.

"To nie je ľahké. Ležať tak dlho je trochu únavné," citoval server srbskej televízie B92 jedného z účastníkov akcie. "Snažím sa čas vyplniť tým, čo ma baví - športovými prenosmi, hudbou, filmami, knihami," dodal muž ležiaci na matraci. Súťažiaci môžu raz za osem hodiť vstať a ísť na toaletu, na čo majú desať minút. Jedlo a pitie im organizátori nosia do "postele". 

V Čiernej Hore už
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Fyzicky to nie je ťažké, zvlášť pre nás mužov, ale psychicky je to veľký boj. Dôležitá je pre mňa podpora mojich kamarátov z Kruševace, inak by som tu už dávno neležal," uviedol súťažiaci zo Srbska. Dôvodom jeho účasti sú peniaze. Výhrou je 1000 eur. 

Tohtoročného ročníka súťaže sa zúčastňuje aj 38-ročná Dubravka Aksičová, ktorá je držiteľom rekordu z roku 2021. "Všetci sa cítime dobre, nemáme žiadne zdravotné problémy. Rozmaznávajú nás, jediné, čo musíme, je zostať ležať." Za posadenie na matraci je okamžitá diskvalifikácia. "Všetkých týchto sedem vytrvalcov preukázalo, že sú psychicky extrémne odolní. Sú to skutoční bojovníci," povedal organizátor súťaže Mićo Blagojević. Pred takmer tromi týždňami začínalo nezvyčajnú súťaž 21 ľudí.

Viac o téme: LenivosťSúťaž Čierna Hora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu