Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Väčšina ľudí vykonáva veľkú potrebu nesprávne, varuje lekár: Vyskúšajte túto techniku, neoľutujete!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Lekár na TikToku uviedol, že väčšina ľudí po celý život vykonáva veľkú potrebu nesprávne. Poradil jednoduchú techniku, vďaka ktorej bude vylučovanie jednoduchšie, zdravšie a podstatne rýchlejšie. Jeho slová potvrdzujú aj niektoré výskumy.

Zdá sa, že väčšina ľudí vykonáva veľkú potrebu nesprávne. Chirurg britskej Národnej zdravotníckej služby (NHS) Karan Rajan urobil na TikToku veľký rozruch po odhalení správnej techniky na uvoľnenie exkrementov. Tá zahŕňa nájdenie dokonalého uhla, ako je vidieť vo zverejnenom videu. "Zamerajte sa na uhly, najmä na uhol medzi bruchom a stehnami," radí spolu s animáciami demonštrujúcimi správnu toaletnú techniku.

@dr.karanr

Human angles @frankthefukintank

♬ original sound - Dr Karan Raj

Rajan odporúča, aby ste sa pri veľkej potrebe naklonili dopredu. Podľa jeho slov je tiež dobré posediačky zdvihnúť päty, čím dosiahnete, že vaše kolená budú vyššie ako boky. Túto zvýšenú polohu je možné dosiahnuť aj položením nôh na zrolovaný uterák. "Puborectalis, sval, ktorý obopína konečník, je teraz uvoľnený, čo spôsobuje, že sa narovnáva a umožňuje vám hladší výstup." Jeho rady sa zhodujú s radami mnohých expertov, ktorí naznačujú, že drep by mohol pri vylučovaní veľmi pomôcť.

V rozhovore pre The Guardian z roku 2015 autorka knihy "Gut: The Inside Story of Our Body's Most Underrated Organ" Giulia Endersová vysvetlila, že existuje dokonca dôležitá prípadová štúdia podporujúca túto pozíciu. "1,2 miliardy ľudí na celom svete, ktorí pri vylučovaní čupia, nemá takmer žiadny výskyt divertikulózy - stavu, ku ktorému dochádza, keď sa zapália vačky v čreve, čo vedie k bolestiam brucha, zápche a krvácaniu z konečníka a menšiemu počtu problémov s hemoroidmi."

Väčšina ľudí vykonáva veľkú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Štúdia z roku 2012 zverejnená v časopise Digestive Diseases and Sciences podľa Medical Daily zistila, že ľuďom, ktorí čupeli na 30-centimetrovej toalete, trvalo vyprázdňovanie 51 sekúnd, zatiaľ čo návštevníkom WC, ktorí sedeli bez čupenia na 40-centimetrovej toalete, to trvalo až 130 sekúnd.  

Viac o téme: StolicaVeľká potrebaVylučovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu