Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dievčina nemohla spávať kvôli priateľovmu chrápaniu: Začala ho nahrávať! Teraz na tom zarába

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

MEXICO CITY - Žena nemohla v noci spávať pre partnerovo chrápanie. Ten svoj nočný zvyk popieral, čo ju podnietilo začať nahrávať jeho akustické etudy. Z nahromadeného materiálu nakoniec vyrobila playlist na digitálnu službu Spotify a teraz na ňom zarába.

Ana Malfairová (26) sa minulý rok presťahovala k priateľovi Luisovi (33), spoločný život však veľmi rýchlo narušilo jeho chrápanie. Keď sa Ana sťažovala na to, že v noci nemôže pre piskľavé hlasné chrápanie spávať, mladík to popieral a tvrdil, že to nemôže byť až také zlé, píše New York Post. Napadlo jej preto, že si jeho chrápanie nahrá. "Keď som mu prehrala zvuk, považoval ho za smiešny, a tak som ho nahrávala vždy, keď som mala príležitosť," povedala. V nahrávaní sa rozhodla pokračovať, pričom nazbierala takmer ročný materiál. Napokon dostala nápad osloviť niekoľkých svojich kamarátov - hudobníkov, či by z nahrávok nemohli vytvoriť piesne.

@koana

Todos pueden ser artistas 🥺

♬ original sound - Ana

Skladby potom nahrala na Spotify, kde si rýchlo získali popularitu. Účet s názvom "Snoring Machine" má dnes viac ako 16 800 poslucháčov mesačne. Podrobnosti o kanáli zdieľala mladá žena na TikToku. Najpopulárnejším singlom je minútová klasika "Light snoring". 

"Úprimne, začalo sa to ako niečo smiešne, keď povedal, že nechrápe a teraz ho môže počuť každý! Mám poslucháčov z celého sveta vrátane Mexika, USA a dokonca aj Japonska," uviedla autorka nápadu, ktorej doteraz zarobil 33 dolárov (30 eur). 

Viac o téme: SpánokChrápanieSpotify
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu