Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Trajekt na Orkneje v Škótsku narazil na plytčinu: Cestujúcich evakuovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

EDINBURGH - Cestujúcich trajektu premávajúceho na škótske súostrovie Orkneje museli evakuovať po tom, čo plavidlo začalo horieť a následne narazilo na plytčinu. Prevádzkovateľ trajektu Pentland Ferries incident označil za "vážnu nehodu". V nedeľu to uviedol denník The Guardian.

Všetkých 60 pasažierov lode vrátane troch detí a jedného bábätka sa podarilo na záchranných člnoch bezpečne dopraviť na breh.Spoločnosť Pentland Ferries uviedla, že posádka trajektu Pentalina zaznamenala krátko pred priplávaním do prístavu v dedine St Margaret's Hope v strojovni plavidla dym. Privolaným hasičom a pobrežnej stráži sa však požiar podarilo uhasiť.

Bude potrebné komplexné vyšetrovanie príčin nehody

Trajekt sa na linku medzi St Margaret's Hope a Gills Bay vrátil len v stredu po kontrole, ktorá zahŕňala "technickú previerku vrátane revízie všetkých štyroch motorov a generátorov". Predstavitelia Pentland Ferries tiež oznámili, že dočasne zrušili všetky trajektové spojenia medzi Orknejami a pevninským Škótskom. Dodali, že bude potrebné komplexné vyšetrovanie príčin nehody.

Viac o téme: TrajektPlytčinaŠkótskoOrknejeEvakuácia cestujúcich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu