Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO z roku 1941 fascinuje internet: Pozrite sa, čo má ten muž na sebe, ľuďom to nejde do hlavy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Bralorne Pioneer Museum)

FOUTAIN LAKE - Cestovanie v čase je niečo, o čom počujeme len vo filmoch, no zdá sa, že fotografia, ktorá na internete žije svojím životom od roku 2010, túto teóriu opäť podrobuje skúške. Používatelia na internete diskutujú, či mohol tento muž v roku 1941 nosiť dotyčné oblečenie a používať tieto predmety?

Spomínaná snímka vznikla pri znovuotvorení mosta South Fork Bridge v kanadskej Britskej Kolumbii. Prvýkrát bola sprístupnená verejnosti v roku 2004 počas výstavy múzea Barlorne-Pioneer. Na fotografii zo 40. rokov 20. storočia v dave vyniká muž so svojím oblečením a doplnkami, ktoré sa zdajú byť na tú dobu príliš moderné. Keď múzeum v roku 2010 snímku zdigitalizovalo a zverejnilo na internete, ihneď vzbudila pozornosť verejnosti.

Muž má oblečené tmavé tričko, mikinu na zips s kapucňou, na očiach má slnečné okuliare a v rukách malý prenosný fotoaparát. Ľudia v jeho blízkosti majú na sebe obleky, ktoré boli v tom čase v móde. Tričko s potlačou v tom období často nosili športové tímy. Logo na tričku patrí hokejovému tímu Montreal Maroons, ktorý hral v NHL v rokoch 1924 - 1938. Verejnosť však najviac zaujal fotoaparát. Zatiaľ čo si mnohí myslia, že prenosné fotoaparáty neboli vynájdené do 80. rokov 20. storočia, Kodak v skutočnosti vyrábal niekoľko prenosných fotoaparátov, ktoré boli dostupné už v roku 1941. 

Fotografia v týchto dňoch opäť vzbudila pozornosť, a to na platforme Reddit, kde sa v tejto súvislosti rozprúdila diskusia a rôzne teórie. Ľudia špekulovali o tom, či muž na obrázku cestoval späť v čase. "Logicky viem, že to nie je cestovateľ v čase, ale je naozaj ťažké na to myslieť, keď vidím tento obrázok," píše sa v jednom komentári. "Na tieto slnečné okuliare existuje patent z roku 1938. Nie je to cestovateľ v čase, len hipster zo 40. rokov," myslí si ďalšia osoba. 

Viac o téme: Cestovanie v časeHipster
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu