Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Bežné prechladnutie sa u chlapca (3) zmenilo na totálny horor: Stalo sa z neho iné dieťa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HARWICH - Malý chlapec z anglického grófstva Essex má poškodený mozog po tom, čo sa prechladnutie zmenilo na niečo oveľa zlovestnejšie. Zo syna sa tak razom stalo úplne iné dieťa, tvrdia jeho rodičia. Je totiž pripútaný na nemocničné lôžko a užíva dvanásť rôznych liekov denne.

Trojročný Reggie Johnson trpel zápalom mandlí a následne nevyliečiteľným stavom, ktorý sa vyskytuje u jedného z milióna detí. Stal sa z neho ležiaci pacient v obývačke domu svojich rodičov. Trápia ho neznesiteľné kŕče. Otec John povedal, že zo šťastného dieťaťa sa stal v priebehu niekoľkých týždňov chlapec neschopný komunikovať. 

FOTO Bežné prechladnutie sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Infekciu mu diagnostikovali na základe vyšetrenia u praktického lekára necelé dva týždne predtým, ako sa jeho zdravotný stav rapídne zhoršil. Reggie dostal na rodinnej dovolenke v júni náhly záchvat a skončil v nemocnici, kde trpel neustálymi záchvatmi a strávil tri týždne na jednotke intenzívnej starostlivosti. O dva mesiace neskôr mu lekári diagnostikovali veľmi vzácnu zdravotnú komplikáciu s názvom FIRES. Tá spôsobuje, že deti trpia opakujúcimi sa záchvatmi, ktoré môžu trvať aj viac ako 24 hodín. Podľa Johna, ktorý sa o syna stará spolu s manželkou Natalie, sa z ich syna stalo úplne iné dieťa. "Reggie bol normálny trojročný chlapec. Teraz má poškodený mozog a nekomunikuje. Ak sa postavím a poviem jeho meno, ani ma nespozná. Je vo svojom vlastnom svete. Náš život sa úplne zmenil a všetko sa to začalo angínou, prechladnutím, ktoré môže dostať každé dieťa." 

FOTO Bežné prechladnutie sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lekári nevedia, prečo sa u chlapca vyvinul tento stav, ale všeobecne sa predpokladá, že FIRES súvisí so zápalom po menšej infekcii. Reggie bol úplne v poriadku, no potom dostal nádchu a skončil so zápalom mandlí. Lekár si myslel, že má tonzilitídu a predpísal mu päťdňovú antibiotickú kúru. O týždeň neskôr sa rodina vybrala na dovolenku do miestneho kempu. Na druhý deň sa chlapcov stav zhoršil. "Bol na trampolínach a v lunaparku, keď mu zrazu začalo byť zle. Vzali sme ho späť a spal, no po tom, ako sa zobudil, dostal záchvat," vysvetlil jeho otec. Rodičia okamžite zavolali sanitku, ktorá ich syna odviezla do Colchesterskej nemocnice, kde dostal masívny záchvat. 

Školáčka si neurobila domácu úlohu: Lekári vďaka tomu zistili, že trpí vážnou diagnózou

V auguste, po ôsmich týždňoch liečby, bol prepustený domov. Teraz je schopný chodiť, ale stále nemôže komunikovať. Stále trpí záchvatmi, kvôli ktorým opätovne končí v nemocnici. "Pre Reggieho je to strašné. Nemôžeme ho nikam zobrať. Musíme mu dokonca dať lieky, aby zaspal," dodal utrápený John. 

Viac o téme: NádchaZápal mandlíFIRESReggie Johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu