Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Matka s dvomi deťmi sa vrhla do Macochy: Otrasné detaily, ľudia sa ju snažili zastaviť... pani, nerobte to!

Priepasť Macocha Zobraziť galériu (2)
Priepasť Macocha (Zdroj: profimedia.sk)

OSTROV U MACOCHY - V prírodnej rezervácii Moravský kras došlo v piatok k obrovskej tragédii, keď do priepasti Macocha skočila matka so svojimi dvomi deťmi. Záchranári im už nedokázali pomôcť. Svedkovia nešťastia sa mu snažili zabrániť a na ženu kričali, no ich snahy boli, bohužiaľ, márne.

Česká polícia vyšetruje smrť troch ľudí, ktorí zomreli po páde do priepasti Macocha. Išlo o matku a jej dve deti, ktoré mali podľa serveru iDnes.cz dva a štyri roky. "Od 12:30 riešime nešťastnú udalosť, došlo k pádu troch osôb do priepasti Macocha. Išlo o jednu dospelú osobu a dve maloleté. Na mieste kriminalisti vyšetrujú všetky okolnosti tohto nešťastia," uviedol hovorca polície Pavel Šváb. 

Petržalkou otriasla ďalšia tragédia, 53-ročná žena sa rozhodla skočiť zo strechy (archívne video)

Petržalkou otriasla ďalšia tragédia, 53-ročná žena sa rozhodla skočiť zo strechy (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Prázdny kočiar aj auto

Denníku Blesk sa podarilo zistiť, že žena skočila z voľne prístupného Horného mostíka. Na mieste zostal kočík s hračkami a neďalekom parkovisku bolo zas nájdené opustené auto. K prípadu sa vyjadrili viacerí hostia, ktorí boli ubytovaní v chate Macocha. "Pani tam nechala kočiar a išla na mostík. Je to strašné," uviedla jedna z návštevníčok. 

Priepasť Macocha v Moravskom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia.sk)

Pani, nerobte to! 

Personál blízkej reštaurácie sa vraj snažil situácii zabrániť. "Rodina sedela asi polhodinu pred stánkom, kde predávam. Neskôr som od mostíka z diaľky započula silný detský plač a krik. Z reštaurácie vybehol čaščník a kričal: 'pani, nerobte to, nerobte to!'," priblížil zamestnanci. Kvôli tragickej udalosti sú ukončené prehliadky Punkevných jaskýň a skrátená je aj vodná plavba. 

Macocha je najznámejšia priepasť v Moravskom krase, je súčasťou komplexu turistami obľúbených Punkevných jaskýň. Nachádza sa asi šesť kilometrov východne od mesta Blansko. Hĺbka jej suchej časti je asi 138 metrov. Už v minulosti boli zaznamenané prípady ľudí, ktorí do nej skočili.

Viac o téme: TragédiaVraždaSamovraždaMoravský krasMacocha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu