Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MIMORIADNE Obrovská tragédia, žena skočila s deťmi do priepasti Macocha: Polícia už tuší motív

Jaskyňa Machocha Zobraziť galériu (2)
Jaskyňa Machocha (Zdroj: topky/ Andrea Jánošíková)

VILÉMOVICE - Juhomoravská polícia vyšetruje tragickú udalosť. Žena, matka, sa rozhodla ukončiť svoj život spolu s jej dvoma deťmi. Skočili do priepasti Macocha, ktorá má hĺbku zhruba 138 metrov.

Aktualizované 19:00 Hovorca polície Pavel Šváb potvrdil, že motív samovražedného skoku tušia, no nešpecifikoval ho, je predmetom vyšetrovania. Podľa informácií portálu iDnes.cz mali deti dva a štyri roky, obidve boli dievčatká. Mama bola tridsiatnička.

Aktualizované 16:30 Podľa informácií z českého denníku Blesk žena skočila z vyššieho vyhliadkového mosta. Na mieste hliadkuje policajt a na neďalekom parkovisku zostalo opustené auto s registračnou značkou z Moravskosliezskeho kraja. Tragická udalosť sa stala blízko chaty Macocha. V tej chvíli tam bolo niekoľko hostí, ďalší sa zdržiavali v bufete. "Čo viem, pani tu nechala kočík a išla s deťmi na mostík. Je to hrozné," zverila sa jedna z turistiek. 

Informačná tabuľa Macocha (Zdroj: Topky/Andrea Jánošíková)

K tragédii došlo dnes, v piatok krátko po obede. "Krátko pred pol jednou sme dostali oznámenie o páde troch osôb do priepasti Macocha. Polícia totožnosť obetí pozná, okolnosti tragédie vyšetrujeme," povedal hovorca polície Pavel Šváb, informovali Novinky.cz. Informácií je vzhľadom k citlivosti prípadu veľmi málo. „Vyslali sme na miesto dva lekárske tímy a vrtuľník. Nebolo už komu pomôcť,“ uviedla hovorkyňa záchranky Michaela Bothová pre český Blesk.

„Na miesto bolo vyslaných päť zásahových vozidiel, ďalší zásah bude záležať na pokynoch polície,“ dodal hovorca hasičov Jaroslav Mikoška. „Aktuálne je na mieste skrátená aj prehliadka jaskyne aj plavba po rieke. Všetko je predmetom policajného vyšetrovania,“ upresnil Pavel Gejdoš zo Správy jaskyní ČR. 

MIMORIADNE Obrovská tragédia, žena
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Priepasť macocha je viac ako 138,5 metra hlboká a je to najväčšia priepasť v Českej republike a v strednej Európe. Jej horná časť je dlhá 174 metrov a široká 76 metrov. Na okraji priepasti sú dva vyhliadkové mosty. Prvý z nich bol postavený v roku 1882, druhý je z roku 1899 a nachádza sa 92 metrov nad spodnou časťou priepasti. V minulosti už priepasť pritiahla niekoľko ľudí, ktorí tu spáchali samovraždu. 

 

Viac o téme: SamovraždaPriepasťMacochaMoravský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu