Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalšia tragédia v legendárnej priepasti Macocha: Dozorca sa pred pádom zastrelil služobnou zbraňou

Priepasť Macocha v Moravskom krase
Priepasť Macocha v Moravskom krase (Zdroj: Profimedia.sk)

BLANSKO - Česká polícia vyšetruje ďalšiu tragickú udalosť, ku ktorej došlo v legendárnej priepasti Macocha v Moravskom krase. Na začiatku víkendu do nej skočil muž v strednom veku. Ten pracoval ako dozorca v neďalekej väznici a pred pádom do 138 metrovej priepasti sa údajne zastrelil.

archívne video

Informačná tabuľa Macocha (Zdroj: Topky/Andrea Jánošíková)

K úmrtiu muža malo dôjsť v piatok nad ránom. Informoval o tom portál CNN Prima NEWS, ktorému to potvrdil policajný hovorca Pavel Šváb. Muž sa mal ešte pred pádom zastreliť svojou legálne držanou zbraňou. Jeho mŕtve telo, vedľa ktorého ležal služobný preukaz, našli nasledujúce ráno sprievodcovia. Polícia na mieste činu objavila aj strelnú zbraň.

"O tejto nešťastnej udalosti vieme, no Väzenská služba ČR doposiaľ žiadne oficiálne, ani bližšie informácie neobdržala, takže sa k prípadu úmrtia v túto chvíľu vyjadriť nemôžeme,“ povedala hovorkyňa Väzenskej služby Českej republiky Markéta Prunerová.

Tragédia, ktorá otriasla celým Českom

Ukončiť svoj život pádom do priepasti sa už rozhodli desiatky ľudí. Asi najznámejší tragický prípad sa odohral minulý rok, keď do Macochy skočila matka s dvoma deťmi.

„Pozrite sa, ako Macocha vyzerá, je to jednoducho veľká priepasť, takže ak sa niekto rozhodne, aj tak mu nezabránite. Sú tam siete, aby nepadali do jazierok. Ale také siete, aby tých ľudí zachránili, jednoducho neexistujú. Je to prírodná rezervácia, do ktorej nemožno zasahovať,“ popísal hovorca správy jaskýň Českej republiky Pavel Gejdoš.

Viac o téme: Priepasť Macocha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu