Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Zrážka dvoch lietadiel priamo na letisku, výpovede očitých svedkov: Videli sme to na vlastné oči

Lietadlo kórejskej spoločnosti Korean Air zasiahlo chvost Icelandairu.
Lietadlo kórejskej spoločnosti Korean Air zasiahlo chvost Icelandairu. (Zdroj: Youtube/GAMAS WORLD)

LONDÝN – Najväčšie letisko vo veľkej Británii postihla strašná katastrofa. Londýnske letisko Heathrow sa vo včerajších večerných hodinách ocitlo v pohotovosti. Priamo na jednej z dráh sa zrazili dve lietadlá z rozdielnych leteckých spoločností. Jedno z nich sa chystalo na odlet, paluba bola plná cestujúcich a leteckého personálu.

Let spoločnosti Korean Air číslo KE908 z Londýna do Soulu v Kórei, bol zahájený o 19:35 miestneho času. Po presúvaní sa na štartovaciu dráhu lietadlo, podľa očitého svedka, narazilo krídlom do chvosta Icelandairu 767, informuje britský Daily Mail. 

"Určite sme pri presúvaní sa na štartovaciu dráhu narazili špičkou krídla do ďalšieho lietadla. Potom nám len ohlásili, že sa vraciame k terminálu pre technické problémy. Prešlo asi 15 minút a my sme sa ani nepohli," uviedol jeden z pasažierov.

Ďalšia osoba, ktorá bola tiež na palube, napísala, že nehrozí žiadne bezprostredné nebezpečenstvo a nikto sa pri incidente nezranil. "Pri presúvaní sa na štartovaciu dráhu sme narazili do iného lietadla. Videl som to celé z okna. Končekom krídla sme narazili do chvosta iného lietadla. Takmer sme ho odtrhli."

Okolo lietadla kórejskej spoločnosti sa po chvíli objavili záchranné vozidlá, ktoré ho nasmerovali naspäť k terminálu. Hovorca letiska Heathrow sa vyjadril, že neboli hlásené žiadne zranenia. Incident je v štádiu vyšetrovania. Letisko Heathrow neprerušilo žiadne odlety a aj napriek incidentu funguje v bežnom režime.

Viac o téme: NehodaHeathrowVeľká BritániaZrážka lietadiel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu