Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Miliardár Musk vyzval Vladimira Putina na súboj: Víťaz získa Ukrajinu!

Musk vyzval Putina na duel
Musk vyzval Putina na duel (Zdroj: SITA/Miguel Roberts/The Brownsville Herald via AP, Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

WASHINGTON - Americký miliardár Elon Musk dnes na Twitteri vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina na súboj jeden na jedného. Bojovať majú o Ukrajinu. V komentároch podnikateľa podporil okrem iného kyjevský starosta a bývalý šampión boxu Vitalij Kličko.

"Týmto vyzývam Vladimira Putina na duel. Stávkou je Ukrajina," napísal zmesou angličtiny, ukrajinčiny a ruštiny Musk, ktorý potom v komentároch uisťoval, že svoju výzvu myslí vážne. "Bola by to pocta," odpovedal na otázku, či by ho súhlasná odpoveď zo strany ruského štátnika prekvapila.

Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla tiež poslal zásielky satelitného internetového systému na Ukrajinu, aby pomohol zvýšiť spoľahlivosť internetovej služby v určitých oblastiach, ktoré boli vážne postihnuté bombardovaním a bojmi.

V reakcii na Muskovu podporu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na Twitteri napísal: „Rozprával som sa s Elonom Muskom. Som mu vďačný, že podporil Ukrajinu slovami aj skutkami. Budúci týždeň dostaneme ďalšiu várku systémov Starlink pre zničené mestá. Diskutovalo sa o možných vesmírnych projektoch. Ale o tom budem hovoriť po vojne.“

Ukrajinské médiá podotýkajú, že šance na rozriešenie ruskej invázie pomocou podobného boja sú takmer nulové. Poukázala pri tom na špekulácie ohľadom Putinovej izolácie od všetkých vrátane svojich najbližších spolupracovníkov aj na dlhý vyjednávací stôl, ktorému sa dostalo pozornosti v polovici februára.

Viac o téme: Vladimir PutinUkrajinaElon Musk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu