Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

KORONAVÍRUS Ruské i čínske vakcíny by sa mohli vyrábať priamo v Rakúsku, myslí si Kurz

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz
Rakúsky kancelár Sebastian Kurz (Zdroj: SITA/AP Photo/Ronald Zak)

VIEDEŇ - Rakúsky kancelár Sebastian Kurz súhlasí, aby sa ruské a čínske očkovacie látky proti covidu vyrábali priamo v Rakúsku, ak budú schválené Európskou agentúrou pre lieky.

"Keď ide o vakcíny, nezáleží na geopolitickom boji, ale na ich účinnosti, bezpečnosti a rýchlej použiteľnosti," povedal Kurz v rozhovore pre aktuálne vydanie nemeckého nedeľníka Welt am Sonntag. Z interview citovala rakúska tlačová agentúra APA. Kancelár reagoval na otázku, či by sa on sám dal zaočkovať radšej ruskou vakcínou Sputnik V, alebo očkovacou látkou čínskej výroby.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Kurz zároveň agentúru Európskej únie pre liečivá skritizoval za jej pomalú a byrokratickú prácu pri schvaľovaní a registrovaní nových vakcín. Očkovanie proti novému druhu koronavírusu SARS-CoV-2 sa v Rakúsku začalo vlani v decembri za použitia vakcín vyvinutých farmaceutickými spoločnosťami Pfizer a BioNTech a firmou Moderna. Viedeň v najbližšej budúcnosti očakáva aj dodávky očkovacej látky firmy AstraZeneca, ktorej podmienečnú registráciu schválila Európska komisia v piatok minulý týždeň.

Viac o téme: VakcínaRuskoČínaRakúskoKoronavírusSebastian Kurz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu