Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Recidivista Pavel použil svoju žltačku ako zbraň: FOTO Pľuval aj na policajtov, súd jeho rečiam neuveril

Recidivista so žltačkou pľuval na policajtov Zobraziť galériu (2)
Recidivista so žltačkou pľuval na policajtov (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

BRNO – Keď ju mám ja, budeš ju mať aj ty! Povedal si zrejme recidivista Pavel Hock, ktorý svoju neliečenú žltačku typu C použil ako zbraň. Muža potrestal už okresný súd v Hodoníne, recidivista sa ale s osemročným trestom nezmieril a podal odvolanie.

Roky vedel, že je nakazený, no svoj zdravotný stav vôbec neriešil. Naopak, ohrozoval ľudí v ubytovni, pľuval na policajtov a dokonca sa sám poranil, aby nakazil svojho soka. Reč je o Pavlovi Hockovi, ktorý sa podľa obžaloby v auguste v Hodoníne bodol do krku črepom z rozbitej fľaše a rovnakým črepom pozeral majiteľa garáže do ruky. „K prenosu hepatitídy typu C však nedošlo,“ píše sa v obžalobe. „V priestoroch čakárne pri chirurgickej ambulancii úmyselne pľuval a prskal sliny na prítomných policajtov,“ stojí tiež v dokumente.  

Čítajte aj: Týraná Valéria (6) zmizla: FOTO Z jej babičky sa vykľula beštia, desivé, z čoho polícia podozrieva sociálne pracovníčky

Hock sa navyše v ubytovni vyhrážal s nožom v ruke, ďalšieho muža udrel kovovým páčidlom zozadu do hlavy a z odstaveného auta na čerpacej stanici ukradol cigarety a zapaľovač.

Recidivista so žltačkou pľuval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

Muža potrestal už okresný súd v Hodoníne, recidivista sa ale s osemročným trestom nezmieril a podal odvolanie. „Nesúhlasím s právnou kvalifikáciou týkajúcou sa šírenia nákazlivej choroby. Na svete nie je nijaký človek, ktorý mal chorobu odo mňa, nikdy som nikoho nenakazil a ani som sa tým nevyhrážal. Čo som inak spravil, to som spravil a veľmi ma to mrzí,“ snažil sa ešte zvrátiť rozhodnutie súdu. 

„Skutkový stav je zistený bez akýchkoľvek pochybností a súd správne vyhodnotil, čoho sa pán obvinený dopustil. Neuverili sme jeho obhajobe v tom, že sa trestných činov nechcel dopustiť, nedá sa mu to uveriť. Pri úvahe o uloženom treste súd správne vyhodnotil i kriminálnu minulosť obžalovaného,“ skonštatovala sudkyňa.

Viac o téme: ÚtočníkŽltačkaRecidivista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu