Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Si agresívny? Von z lietadla! Let EasyJet neplánovane pristál v Bordeaux, zasahovala polícia

(Zdroj: Twitter/printscreen)

LONDÝN – Lietadlo spoločnosti EasyJet sa muselo odkloniť od plánovanej línie letu z londýnskeho letiska Gatwick do Gibraltáru. Dvaja cestujúci, manželský pár, boli hrubí a agresívni voči posádke i spolucestujúcim. Stroj neplánovane pristál vo francúzskom Bordeaux.

Na letisku v Bordeaux po kontakte s posádkou už čakala polícia. Tá  musela dvoch arogantných pasažierov vyprevadiť z lietadla. Let mal pristáť v Gibraltári v pondelok o 20.35, jeho prílet sa však pre incident oneskoril o 50 minút. Zábery z lietadla ukazujú, že ostatní cestujúci nadšene aplaudovali, keď policajti prišli po nespratný pár.

Niektorí cestujúci volali „Au revoir“, keď muža a ženu vyvádzali z lietadla. Pasažierka Emma-Claire Wilsonová uviedla pre Mirror Online: „Po pristátí sa cestujúci ironicky lúčili s tými dvoma, keď vychádzali z lietadla okolo nás. Personál k nám bol veľmi úprimný. Keď sme nastupovali na palubu toho istého lietadla pri spiatočnom lete, informovali nás, že manželia boli prinútení vystúpiť vo Francúzsku pre agresivitu a násilie voči posádke, čo posádka vyhodnotila ako nebezpečné pre pokračovanie letu.“ Ocenila palubnú posádku aj personál na medzinárodnom letisku v Gibraltári za ich profesionalitu.

Hovorca spoločnosti EasyJet povedal: „Môžeme potvrdiť, že let EZY8905 z Londýna-Gatwicku do Gibraltáru sa musel odkloniť do Bordeaux a tam zasahovala polícia, pretože dvaja cestujúci sa správali rušivo. Naši palubní sprievodcovia sú vyškolení na to, aby posúdili všetky situácie, konali rýchlo a primerane, aby bezpečnosť letu a ostatných cestujúcich nebola ohrozená. Aj keď sú takéto incidenty zriedkavé, berieme ich veľmi vážne a netolerujeme hrubé alebo ohrozujúce správanie sa voči našim zamestnancom.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu