Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Glváč má na krku ďalší škandál: Firma blízka smerákovi tunelovala bratislavskú župu

Martin Glváč Zobraziť galériu (2)
Martin Glváč (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA – Spoločnosť Regionálne cesty Bratislava, v ktorej má podiel „eseročka“ RCBT, za ktorou podľa zverejnených informácií stoja ľudia s kontaktmi na funkcionára Smeru Martina Glváča, si podľa kontroly Bratislavského samosprávneho kraja inkasovala peniaze za služby, ktoré v skutočnosti pre BSK neurobila.

Išlo napríklad o údajné natieranie čiar na cestách. Informuje o to spravodajský web Aktuality.sk. V kontrolnej správe sa uvádza, že viaceré vykony rovnakého druhu boli v jednom roku opakovane fakturované na tych istych komunikáciách zo strany RCB a preplatené BSK. Spoločnosť Regionálne cesty Bratislava, ktorá peniaze inkasovala, sa nedávno spomínala v súvislosti s komunikáciou odstupujúceho podpredsedu parlamentu Martina Glváča so súdeným Marianom Kočnerom.

Bezdôvodné obohatenie

Išlo navyše napríklad o cesty vedúce cez lesy Malých Karpát. Niektoré cesty III. triedy nespĺňali ani normu šírky pre uvedeny náter stredovych deliacich čiar, napríklad v úsekoch nad obcou Doľany po horáreň Zabité, nad obcou Sološnica v smere na obec Doľany, ako aj na ceste v úseku nad obcou Borinka v smere na Košarisko.

Martin Glváč
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Kto podpísal úhrady za nevykonané práce v BSK, v kontrolnej správe nespomenuli. Podľa kontroly tým však zodpovedná osoba porušila zákon. „Povinná osoba umožnila svojim konaním dodávateľovi získať bezdôvodné obohatenie. Porušila zákon o rozpočtovych pravidlách verejnej správy a porušila finančnú disciplínu,“ uviedli v správe kontroly.

Predseda predstavenstva spoločnosti Regionálne cesty Bratislava Milan Valašík na zastupiteľstve vyhlásil, že k samotnej správe z kontroly sa nemôže vyjadriť, pretože ju nemal k dispozícii. Je však vraj presvedčený, že tvrdenia konrolórov „dokážeme vyvrátiť“. Problematikou by sa malo neskôr zaoberať mimoriadne zastupiteľstvo.

Viac o téme: BratislavaMartin GlváčRCBT
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu