Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Glváč vraj nemá nič spoločné s firmou, ktorá údajne tunelovala, hovorí o žalobách na médiá

(Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

BRATISLAVA - Odstupujúci podpredseda parlamentu Martin Glváč nemá nič spoločné s firmou, ktorá údajne tunelovala Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Napísal to na sociálnej sieti v reakcii na článok portálu Aktuality.sk, ktorý sa týka spoločnosti Regionálne cesty Bratislava (RCB).

Podľa portálu táto spoločnosť inkasovala peniaze za služby, ktoré v skutočnosti nevykonala. Podiel v spoločnosti má navyše spoločnosť RCBT, za ktorou stoja ľudia s kontaktami na Glváča, píšu Aktuality.sk. Glváč v tejto súvislosti pripustil, že v spoločnosti sú jemu blízki ľudia, spoločnosť mu však nepatrí. „O chvíľu budem vlastniť štvrť v Monaku a dozviem sa, že mi patrí ESET," napísal odstupujúci podpredseda parlamentu a dodal, že ak médiá nestiahnu podľa neho klamlivé informácie, budú čeliť žalobám.

Spoločnosť RCB, v ktorej má podiel „eseročka“ RCBT, za ktorou podľa zverejnených informácií stoja ľudia s kontaktmi na funkcionára Smeru-SD Martina Glváča, si podľa kontroly BSK inkasovala peniaze za služby, ktoré v skutočnosti pre BSK neurobila. Ako dnes ďalej informoval portál Aktuality.sk, išlo napríklad o údajné natieranie čiar na cestách. V kontrolnej správe sa uvádza, že viaceré vykony rovnakého druhu boli v jednom roku opakovane fakturované na tych istých komunikáciách zo strany RCB a preplatené BSK. Išlo navyše napríklad o cesty vedúce cez lesy Malých Karpát.

Niektoré cesty III. triedy nespĺňali ani normu šírky pre uvedený náter stredových deliacich čiar, napríklad v úsekoch nad obcou Doľany po horáreň Zabité, nad obcou Sološnica v smere na obec Doľany, ako aj na ceste v úseku nad obcou Borinka v smere na Košarisko. Kto podpísal úhrady za nevykonané práce v BSK sa v kontrolnej správe neuvádza. Podľa kontroly zodpovedná osoba porušila zákon. „Povinná osoba umožnila svojim konaním dodávateľovi získať bezdôvodné obohatenie. Porušila zákon o rozpočtových pravidlách verejnej správy a porušila finančnú disciplínu,“ uvádza sa v správe z kontroly.

Viac o téme: MédiáŽalobyMartin GlváčTunelovala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu