Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Výroky týždňa: Matovič o nenažrancoch, Radičová o svojom návrate, Danko o požieraní strán

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

7. november – „Nie, určite som nehral. Možno niečo také tam prešlo (na monitore, pozn. red.), ale určite som nehral.“ Smerácky poslanec Bratislavského samosprávneho kraja Ján Zvonár nám niekoľkokrát zaklamal, že sa počas zastupiteľstva nehral na počítači, pritom video to jasne dokazuje.

8. november – „Snáď si nikto nemyslí, že tieto tri strany budú zostavovať sami vládu. To je absolútna chiméra. Každému je jasné, že bez SaS nemôže vzniknúť stredopravá vláda. To je fakt, o ktorom už nepochybuje snáď nikto.“ Vyhlásil to minister kultúry Daniel Krajcer, pričom sa odvolával aj na prieskumy verejnej mienky. Myslí si, že stredopravá vláda bez SaS nebude po marcových predčasných parlamentných voľbách možná.

„Nesmieme dovoliť, aby veľké politické strany zožrali iné politické strany.“ Podpredseda SNS Andrej Danko je presvedčený, že Robert Fico a Mikuláš Dzurinda snívajú spoločný šialený sen a tým je "zhltnúť všetky malé politické strany, rozhodovať o nás bez nás."

9. november – Politika nie je o tom, či sa niektorí majú radi alebo nemajú radi. Politika je o tom, či vieme programovo spolupracovať na základe určitých predstáv a cieľov.“ Povedal to predseda SMK Pál Csáky. SMK chce vytvoriť predvolebnú koalíciu s Mostom-Híd so spoločným programom Spoločne za záujmy maďarskej komunity, spoločne za záujmy južného Slovenska.

10. november – „Hrubý plat poslanca je v súčasnosti 1961 €.“ Takto reagoval na výzvu znížiť si plat Milan Laurenčík z SaS. Uviedol, že súčasný zákon o platoch ústavných činiteľov je spravodlivý. Ak sa však poslanci zhodnú na inom riešení, je pripravený ho podporiť.

„Dnes, keď zistili, že nemajú šancu svoju nenažranosť ľuďom vysvetliť, ich "svedomie" sa začína obracať. Bodaj by vždy bolo pred voľbami, možno by aj kradnúť prestali.“ Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič to povedal na margo poslancov, ktorí sú po negatívnych ohlasoch ľudí ochotní zmraziť si platy, pritom len pred necelým mesiacom prišiel v parlamente s návrhom zmraziť platy on sám. V tejto snahe ho však podporilo len 14 zákonodarcov.

12. november – Ak sa vy vrátite, tak sa aj ja vrátim do politiky." Premiérka Iveta Radičová to povedala po svojom vystúpení na prestížnej univerzite v Oxforde študentom, ktorých vyzvala, aby sa po štúdiách vrátili pomáhať svojej domovine.

13. november – To je uterák hodený do ringu, pretože ten, ktorý boxuje a bojuje, je tak otrasený, že nemôže ďalej bojovať.“ František Mikloško z Konzervatívnych demokratov Slovenska, ktorý sa chystá kandidovať na kandidátke Obyčajných ľudí si myslí, že pravica je v hlbokej politicko-morálnej kríze. Voľby v marci 2012 podľa neho padli ako blesk z neba.

Ak nenájdeme dostatočné riešenie v stredo-pravej alternatíve, strany, ktoré si hovoria, že sú zodpovedné, by mali hľadať riešenie vo forme vyváženej širšej koalície." V TV Markíza to vyhlásil predseda KDH Ján Figeľ. Explicitne nevylúčil povolebnú koalíciu so Smerom, ak by sa ficovci písomne zaviazali splniť dohodnuté požiadavky kresťanských demokratov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu