Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SNS: Fico a Dzurinda snívajú sen- zhltnúť malé strany a vládnuť sami

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Robert Fico a Mikuláš Dzurinda snívajú spoločný šialený sen a tým je "zhltnúť všetky malé politické strany, rozhodovať o nás bez nás." Vyhlásil to dnes na tlačovej besede prvý podpredseda SNS Andrej Danko.

Dodal, že boj o pluralitu a demokraciu, ktorý symbolizuje nadchádzajúci 17. november, spočíva aj v tom, že "nesmieme dovoliť, aby veľké politické strany zožrali iné politické strany." Danko nemá obavy, že by voliči jeho strany nakoniec volili Smer-SD, ktorú voliči SNS považujú za najbližšieho partnera pre spoluprácu. Všetkých priaznivcov, ktorí by sa pred voľbami predsa len rozhodli voliť iný subjekt upozornil, že to je už len veľmi tenký ľad, aby v budúcnosti rozhodovala jedna politická strana.

SNS bude podľa neho "jazýčkom na váhach, ktorý bude rozhodovať." Predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj dodal, že ich voliči si uvedomujú, že vláda jednej strany na Slovensku je nereálna a aj ten najväčší musí mať nejakého partnera.

Danko ďalej reagoval na uvažované zdanenie ľudí s vyšším príjmom, ktoré Fico nazval jánošíkovská daň. SNS tento nápad dôrazne odmieta. "Ak chce dať jánošíkovské dane miliardárom, ktorí sú za financovaním Smeru, budeme dvíhať ruky a nohy," povedal Danko.

Ak však chce takto motivovať úspešných, ktorí zamestnávajú ľudí, nespávajú pre splácanie úverov, nikto im neplatí, tak je to obyčajný populizmus, s ktorým SNS nechce mať nič spoločné. Podľa neho treba, zdaniť monopoly a šetriť na štátnej úrovni. "Štát je jedna nenažraná inštitúcia, ktorá rozhadzuje peniaze a je jedno, kto je pri moci," zdôraznil Danko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu