Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Výroky týždňa: Prezidentov bodyček, Figeľov byt a Slotov poskok

Národná rada SR
Národná rada SR

Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní v médiách. Topky vám ich ponúkajú každú nedeľu podvečer.

2. máj – „Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja si splnil jeden sen, pre mužstvo, ktorého je majoritným akcionárom, zabezpečil jeden reprezentačný štadión.“ Podpredseda SNS Andrej Danko to povedal o Jurajovi Širokom a klube Slovan Bratislava. Nazdáva sa, že bratislavský hokejový štadión je predražený a bol by skôr za multifunkčnú halu na periférii hlavného mesta.

4. máj – „Ja som povedal, že nebudem dlhodobo vlastníkom bytu a chcem, aby slúžil na dobročinný cieľ. Jedno aj druhé platí. Pracujem na tom. Svoje slovo dodržím. Rozmýšľam nad najlepším adresátom. Je ich niekoľko. Budem verejnosť informovať, keď príde čas, ktorý znamená dobré a správne rozhodnutie.“ Minister dopravy a predseda KDH Ján Figeľ stále nevenoval byt, ktorý mu bol pridelený pred rokmi v bratislavskom Starom Meste na dobročinné účely, ako to sľúbil ešte v minulom roku.

4. máj – „Igor Štefanov je treťotriedny poskok Jána Slotu.“ Minister vnútra Daniel Lipšic tak nazval poslanca za SNS. Lipšic týmito slovami reagoval na otázku, čo hovorí na to, že ho chce Štefanov za niektoré výroky žalovať.

5. máj – „Vydávanie týchto osobitných povolení na rybolov som považoval za tradíciu, ktorá má síce symbolickú hodnotu, ale nádych elitárskej výsady. Asi pre niektorých nebudem sympatický, ale odmietam v tom pokračovať.“ Minister životného prostredia József Nagy sa rozhodol zverejniť zoznam všetkých držiteľov osobitných rybárskych povoleniek za rok 2011. Rovnako plánuje pripraviť návrh novely zákona, kde vydávanie povolení zruší.

3. máj – „Nezavadzajte tu!“ Tieto slová adresoval prezident SR Ivan Gašparovič premiérke Ivete Radičovej po prehratom zápase s Rusmi pri výťahu na bratislavskom hokejovom štadióne, do Radičovej aj sotil. Potvrdil to jej poradca Marián Balázs.

5. máj – „To bolo žartom, to nebolo vôbec myslené vážne, to bolo absolútne vtipné a bolo to myslené určite nie vážne. Ja som bol pri tom totižto, tak sme sa na tom zasmiali.“ Hovorca prezidenta Marek Trubač takto vysvetlil prezidentovo konanie, po tom, čo Ivan Gašparovič premiérke Ivete Radičovej povedal, aby nezavadzala a dokonca do nej aj strčil.

5. máj – „Manžel rád žartuje a sú to také mužské žarty, trošku také, ako sa hovorí, kanadské žartíky. Myslím, že pri športe sa to dá zniesť. Ja som sa s tým celkom nestotožnila, ale robí to aj mne, robí to mnohým známym a ako muž to pokladá za zábavné.“ Prvá dáma Silvia Gašparovičová takto ospravedlňovala konanie svojho manžela prezidenta SR.

7. máj – „Babka mi povedala, že je veľmi rada, že som sa na tú politiku dal, pretože teraz je to hrozné – tie rôzne politické strany a úplne najhorší sú tí liberáli. Tak som sa jej spýtal, že to kto ti povedal, že liberáli sú tí najhorší a babka na to, že pán farár v kázni.“ Minister hospodárstva Juraj Miškov priblížil komunikáciu so svojou starou mamou. Tá spočiatku zrejme netušila, že jej vnuk patrí práve medzi tých, ktorí jej ležia v žalúdku najviac.

7. máj – „Aj keby pani premiérka pohrozila, že spojí to hlasovanie s hlasovaním o dôvere vláde, aj tak SaS dodrží to, čo sľúbila.“ Predseda poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár vyhlásil, že SaS nepodporí finančný záchranný systém Euroval 2, aj keby to znamenalo pád vlády premiérky Ivety Radičovej.

8. máj – „Ak niekomu je prednejší bývalý generálny prokurátor, ako existencia vlastnej vlády, tak za tým môže byť len vydieranie alebo korupcia.“ Minister vnútra Daniel Lipšic to povedal v relácii Na telo. Podľa neho len vydieranie alebo korupcia mohli byť príčinou, prečo niektorí koaliční poslanci hlasovali v decembrovej tajnej voľbe generálneho prokurátora za Dobroslava Trnku.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu