Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Výroky týždňa: Debili v polícii, maďarské dresy v SNS a modelka Gašparovičová

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA – Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní v médiách. Topky vám ich ponúkajú každú nedeľu podvečer. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

11. apríl – „...podľa mňa občanom je úplne jedno, keď policajtov, ktorých by sme možno nazvali debili a dosiahnu takýto výsledok, tak kľudne budem pracovať s debilmi. Lebo pre občanov je podľa mňa dôležitejší výsledok ako to, že sú super inteligenti alebo či sú ovplyvniteľní niekým iným.“ Policajný prezident Jaroslav Spišiak je s prácou polície za prvý štvrťrok spokojný. Napriek tomu sa mu podarilo toto nešťastné vyhlásenie. Požiadal síce o jeho nemedializovanie, ale pripustil, že sa tomu asi nedá vyhnúť, keďže odznelo na oficiálnej tlačovke.

11. apríl – „Ja elektrinu k svojmu životu nepotrebujem, ten televízor si kľudne pozriem aj pri sviečkach.“ Vyhlásenie bývalej riaditeľky Greenpeace Slovensko Ľubice Trubíniovej sa objavilo v českej tlači ako výrok týždňa. Nakoniec však bolo všetko inak. Ako uviedla pre Funrádio, išlo podľa nej o novinársku kačicu. Trubíniová už totiž osem rokov nie je riaditeľkou organizácie. Rovnako uviedla, že tak, ako je to prezentované na internete, sa to nestalo.

11. apríl – „Mal by svoju kanceláriu a tam by prišiel ten človek, ktorý ho chce o niečom presvedčiť. Príde, presviedča ho, ale každý ho vidí. A toto by boli také odokryté karty. Priznávam, je to utópia, ale páčilo by sa mi to.“ Nezávislý poslanec Igor Matovič by chcel v parlamente samostatnú miestnosť určenú na stretnutia poslancov s lobistami. Bol by tiež za prijatie zákona o lobingu, ktorý by "robil poriadky". 

12. apríl – "Čudujem sa, že Robert Fico má tú trúfalosť a drzosť toto považovať za kauzu a interpretovať to tak, ako to interpretuje. Ak to je niečia kauza, tak kauza Roberta Fica.“ Minister financií Ivan Mikloš v reakcii na vyjadrenia Roberta Fica k prenájmu priestorov pre daňové úrady v Košiciach. Podľa Mikloša daňové riaditeľstvo zmenou prenájmu košickej budovy ušetrilo 700-tisíc oproti nevýhodnej zmluve, tú podpísali ešte za Ficovej vlády.

12. apríl – „A čo mám robiť, pani? To ma provokujete alebo čo? Tak choďte za tým, čo nás navliekol do maďarských dresov. My sme sa nedali v maďarských dresoch odfotiť. Už mi zbytočne nevolajte.“ Takto reagovala hokejová legenda Vincent Lukáč, ktorý sa spoločne so svojím straníckym šéfom Jánom Slotom nechali nafotiť v slovenských dresoch, aby tak podporili slovenských hokejových reprezentantov. Na internete sa však vzápätí objavila fotomontáž, na ktorej oboch poslancov SNS navliekli do dresov vo farbách Maďarska.

12. apríl – „Mám vrátiť odstupné za to, že Štefan Nižňanský nechal v STV sekeru?" Riaditeľka RTVS Miloslava Zemková nevidí dôvod na vrátenie odstupného. Zo SRo dostala okrem odstupného vo výške štyroch platov aj odmeny vo výške troch platov. 

13. apríl – „Vždy som sa obliekala podľa módnych trendov, čo platí dodnes, primerane k môjmu postaveniu. Kedysi, keď v obchodoch nebol veľký výber, som si pekné veci ušila pre seba aj pre deti, a dokonca som sa vydávala vo vlastnom modeli.“ Manželka prezidenta Ivana Gašparoviča Silvia mohla byť svetoznáma modelka. Ako sa Topkám podarilo zistiť, v minulosti si túto prácu vyskúšala, keď v roku 1960 nafotila editoriál pre vtedy najznámejší módny časopis Móda.

13. apríl – „Chceme opätovne otvoriť otázku, ako najefektívnejšie minúť šesť miliárd eur z peňazí daňových poplatníkov.“ Toto povedal predseda SDĽ Marek Blaha na margo nákladov na výstavbu novej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach, ktorá sa realizuje spoločne s českým ČEZ. Spolu s podpredsedom Martinom Halasom priniesol Blaha na Úrad vlády zeminu z okolia J. Bohuníc, čo na úrade vyvolalo rozruch. 

13. apríl – „Ona je politicky nesvojprávna. To je šokujúce zistenie. Radičová nesie, ak to prejde mlčaním, plnú politickú zodpovednosť za tento stranícky kšeft.“ Šéf Smeru Robert Fico to vyhlásil po tom, čo poukázal na kauzu prenájmu priestorov pre daňové úrady v Košiciach.

14. apríl – „Normálne mám pocit, že v niektorých obchodoch vám pribalia aj mastný nôž.“ Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon upozorňuje na alarmujúci stav v obchodoch. Kontroly v oblasti rastlinných a mliečnych výrobkov totiž zistili v predveľkonočnom období problémy až v tretine prípadov.

15. apríl – „Ja teraz žijem len svojou prácou. Je šestnásť dní pred šampionátom a som od ráno do noci v robote. O nejakom vzťahu sa momentálne vôbec hovoriť nedá.“ Uviedla to hovorkyňa organizačného výboru nadchádzajúcich MS v hokeji Michaela Grendelová, ktorá je zhodou okolností manželkou Gábora Grendela, hovorcu ministerstva vnútra. Ten jej zaneprázdnenosť ani to, že pracuje pre Juraja Širokého, s ktorým jeho šéf Daniel Lipšic nevychádza najlepšie, nerieši. 

16. apríl – „Ale určite, samozrejme, že im ide jedine o to. Za každú cenu ich osloviť, urobiť zo seba národných, buditeľských a neviem akých. A keby nastúpili v Maďarsku socialisti, tak zase sa tam začnú bratríčkovať a bozkávať.“ Šéf SNS Ján Slota sa takto vyjadril k strane Smer, s ktorou v predošlej vláde boli koaličnými partnermi. Podľa neho ide Smeru o voličov SNS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu