Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gašparovič strčil do Radičovej: Nezavadzajte!

Ivan Gašparovič a Milan Ftáčnik v čestnej lóži
Ivan Gašparovič a Milan Ftáčnik v čestnej lóži

BRATISLAVA - Prezident mal po prehratom zápase s Rusmi sotiť do premiérky. Kým premiérkino okolie hovorí o arogancii, prezidentov hovorca to označil za absolútne vtipné.

„Nezavadzajte tu,“ citoval slová prezidenta na adresu premiérky jej poradca Marián Balázs po tom, ako do nej hlava štátu vrazila lakťom. Ten popísal netradičné stretnutie ústavných činiteľov pred výťahom na zimnom štadióne pre denník SME. Podľa neho "incident spôsobil priamo prezident".

"Stáli sme s pani premiérkou pri výťahu... prichádzal pán prezident, keďže som videl prichádzať pána prezidenta, urobil som nejaký krok, dva, aby sa mohol dostať k výťahu k pani premiérke. V tom momente som bol v obrovskom šoku... Pán prezident odrazu lakťom veľmi arogantne, rázne a drzým spôsobom sotil do predsedníčky vlády so slovami: nezavadzajte tu," uviedol Balázs.

Som nahnevaný, pretože sme prehrali, mal dodať prezident na vysvetlenie.

„To bolo žartom, to nebolo vôbec myslené vážne, to bolo absolútne vtipné a bolo to myslené určite nie vážne. Ja som bol pri tom totižto, tak sme sa na tom zasmiali,“ vysvetlil pre SME prezidentov hovorca Marek Trubač.

Na Balázsovo veľké prekvapenie prezident viackrát zopakoval: "Aspoň máme štadión".

Balázs podľa svojich slov očakával, že sa prezident ospravedlní. Prezidentov hovorca si nevšimol, že by to premiérka zobrala zle, možno že pán Balázs to berie "nejak citovo," reagoval pre denník Trubač. "Ale pokojne tam môžete dať reakciu, že možno že pán Balázs to berie nejak viac citovo," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu