Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Výroky týždňa: O ponížení premiérky, cestách pre vétriesky a smiešnom divadle

Národná rada SR
Národná rada SR (Zdroj: TASR)

Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní v médiách. Topky vám ich ponúkajú každú nedeľu podvečer. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

18. apríl – „Na slovenské cesty je toto auto maximálne nevhodné, hodí sa sem snáď len Vetrieska.“ Takto sa vyjadril známy podnikateľ Marián Kočner k stavu slovenských ciest po tom, čo sme ho zastihli v bratislavských uliciach premávať sa na luxusnom Ferrari, ktorého cena sa pohybuje od 193-tisíc eur. V minulosti kandidoval na post primátora Bratislavy a medzi jedným z jeho predvolebných sľubov bola i bezplatná hromadná doprava v meste.

18. apríl – BRATISLAVA – „Zdôrazňujem, že kým som ministrom financií, tak v tomto rezorte bude o personálnych záležitostiach a personálnych zmenách rozhodovať len a len minister." Uviedol to minister financií Ivan Mikloš, ktorý vyzval šéfa daňovákov Miroslava Mikulčíka, aby zotrval vo svojej funkcii. Na odchod z postu kvôli spornému prenájmu budovy pre košické daňové úrady pritom Mikulčíka ešte v piatok nepriamo vyzvala premiérka Iveta Radičová.

18. apríl – „Ústava dáva rámec na to, aby si Maďarsko robilo nárok na územie Veľkého Uhorska. Udelenie volebného práva zahraničným Maďarom je príprava k tomu, aby sa zotreli rozdiely medzi Maďarmi v Maďarsku a v zahraničí.“ Predseda SNS Ján Slota je presvedčený, že prijatie novej maďarskej ústavy je prejavom plánovitej snahy Viktora Orbána zrušiť účinky Trianonskej zmluvy a pretvoriť usporiadanie Európy. 

19. apríl – „Celý týždeň sme svedkami klamsiev a zametania kauzy pod koberec. Dnes prišlo rozhodnutie, po ktorom Radičová nemá ani minútu právo byť premiérkou.“ Líder Smeru Robert Fico tvrdo zaútočil na Ivetu Radičovú, ktorá si podľa neho po rozuzlení kauzy nezaslúži rešpekt ako premiérka. Prezídium SDKÚ totiž rozhodlo, že spor Radičovej a Mikloša má vyriešiť NKÚ. 

19. apríl – „Všeobecne je to také smiešne divadlo, ktoré tu predvádzame, životnú úroveň to ľuďom nezlepší, škoda komentovať.“ Povedal to šéf parlamentu a SaS Richard Sulík po príchode do sídla SDKÚ, kde koaliční lídri diskutovali o riešení kauzy.

20. apríl – „Očakával som, že rozhodnutie bude odvážnejšie. Pripadá mi, že pokračujeme v šľapajach Roberta Fica. On používal takéto riešenia. Je to len naťahovanie času a neriešenie problému. Toto presne robil Fico." Reakcia Obyčajného človeka Igora Matoviča na uznesenie SDKÚ, aby v kauze rozhodol Najvyšší kontrolný úrad. Matovičovi toto riešenie nestačí. 

20. apríl – „Mikulčíkov odchod vidím ako zavŕšenie etapy poníženia premiérky Ivety Radičovej. SDKÚ ukázala Radičovej, že nemá silu a deklasovala ju 10:0. Mikloš sa rozhodol, že dá vlastný gól a stav upravil na 10:1.“ Takto komentoval Robert Fico odchod Miroslava Mikulčíka z postu šéfa daňového riaditeľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu