Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Výroky týždňa: O smeráckych plesoch, Flašíkovej výstrihu a E.T. mimozemšťanovi

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA – Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú každú nedeľu podvečer. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

4. apríl – „Zlyžovali sme žľab a keď sme šliapali hore, tak padla lavína, ktorá sa zastavila tesne pred nami. Good luck :).“ Minister financií Ivan Mikloš to uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti Facebook po tom, čo víkend strávil lyžovaním na Chopku.

5. apríl – „O to viac ma to mrzí, že E.T bol najobľúbenejšou postavičkou mojich detí. A takto ju zosmiešnili. Ako by ste sa cítili vy, keby vás v televíziách prirovnávali k mimozemšťanovi?“ Exministerka Viera Tomanová nie je spokojná s tým, že sa jej premiérkin hovorca Rado Baťo neospravedlnil za to, že v čase, keď bol v týždenníku Trend šéfredaktorom, prirovnal Tomanovej podobizeň k milej, no nie príliš peknej filmovej postavičke E.T..

5. apríl – „Podľa všetkého si dupol v telefonickom rozhovore s premiérkou Ivetou Radičovou... Táto vláda je plne v rukách pánov Orbána a Bugára.“ Predseda Smeru Robert Fico si myslí, že mimoriadna schôdza parlamentu, ktorú žiadali poslanci Smeru, nebude preto, lebo si to vybavil maďarský premiér Viktor Orbán.

6. apríl – „Nutne ich potrebujete páni biznismani zo Smeru, nič iné za tým nie je." Poslancovi SDKÚ Stanislavovi Janišovi sa nepáči, že poslanci Smeru kritizujú navrhovaný predaj šiestich štátnych teplární.

6. apríl – „Neviem, či ma nepopadne komplex menejcennosti. Patrilo by sa mať na takom zozname aj predsedu NR SR. Táto funkcia už nie je to, čo bývalo kedysi.“ Predseda SaS a parlamentu Richard Sulík je trochu zarmútený, že sa neobjavil na zozname odpočúvaných politikov. Samozrejme išlo z jeho strany o žart. Reagoval na poslanca SNS Igora Štefanova, ktorý opäť hovoril o odpočúvaní politikov.

6. apríl – "Rozprávky pána Štefanova mám celkom rád, tá najobľúbenejšia je o transparentnej nástenke.“ Minister Daniel Lipšic považuje informácie Igora Štefanova o odpočúvaní poslancov a vládnych predstaviteľov za absurdné.

6. apríl - „Chystá sa tu jeden veľký škandál a je otázka času, kedy vyjdú na povrch niektoré informácie.“ V súvislosti s odpočúvaním politikov to povedal predseda Smeru Robert Fico.

7. apríl – „Nebudeme financovať plesy v Hiltone pre smerácku smotánku z košických teplární alebo z iných teplární.“ Predsedníčka vlády Iveta Radičová to vyhlásila po rokovaní vlády. Podľa Roberta Fica ide o klamstvo. Ak sa premiérka za výrok neospravedlní, padne vraj žaloba.

8. apríl – „Ja si myslím, že to nebolo nad rámec slušnosti. Všetko, čo malo zostať zakryté, aj zostalo.“ Monika Flašíková – Beňová takto reagovala na našu otázku, či si do europarlamentu obliekla vyzývavé oblečenie zámerne. Za kecpultom totiž naplno vytasila ženské zbrane. Mužské pohľady kolegov sa na ňu počas prejavu len tak lepili.

10. apríl – „My Slováci už sme takí, že my máme radšej sa udávať, závidieť si a naháňať niekoho stále a vyhrážať sa väznicami.“ Šéf SNS Ján Slota to povedal v súvislosti s lobingom v politike. Nazdáva sa, že na Slovensku lobingový zákon ešte nie je kvôli "malosti slovenského národa".

10. apríl – "Vládna koalícia si chce uzurpovať moc. Hrozí, že generálny prokurátor sa stane treťotriednym úradníkom koalície.“ V diskusnej relácii STV O 5 minút 12 to uviedol poslanec za Smer Róbert Madej.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu