Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SNS opäť rieši hokej: Trestné oznámenie pre rozdávanie lístkov

Andrej Danko
Andrej Danko

BRATISLAVA – SNS má novú tému a opäť rieši organizáciu hokejových MS. Vadí jej, že lístky dostali funkcionári a úradníci, za čím by mohlo byť podľa jej podpredsedu aj podplácanie. Podáva preto trestné oznámenie.

„Podávame trestné oznámenie na generálnu prokuratúru, aby preskúmala konanie všetkých predstaviteľov ústredných orgánov štátnej správy, samosprávy, vyšších územných celkov, stavebného úradu, ktorý vydával povolenie na výstavbu (...) ja si myslím, že mohla byť naplnená aj skutková podstata trestného činu podplácania,“ vyhlásil dnes podpredseda Andrej Danko.

Pripomenul, že súčasťou stavby hokejového štadióna bol aj nový hotel, ktorý mal problém pre svoju výšku či heliport. „Aj ustanovenie trestného zákona hovorí o tom, že politik alebo verejný činiteľ nesmie prijať v súvislosti s výkonom svojej funkcie majetkovú alebo nemajetkovú výhodu alebo poslanec dar,“ vysvetlil.

Politikov a úradníkov Danko opätovne vyzval, aby lístky na hokej, ktoré dostali zadarmo, buď venovali na charitatívne účely alebo vrátili hokejovému zväzu. „Ako chcete prísť na kontrolu, keď si sadnete do VIP-ky? Dneska pôjdete zadarmo na hokej, ako chcete ísť potom na kontrolu, ktorá bude relevantná?“ pýtal sa obdarovaných s náznakom na možný konflikt záujmov.

Ako spresnil, táto výzva sa netýka prezidenta Ivana Gašparoviča či premiérky Ivety Radičovej, ktorým tento honor z titulu funkcie prináleží, ale týka sa úradníkov zo stavebného úradu či NKÚ, ktorí majú neskôr kontrolovať proces výstavby štadióna.

Danko sa nazdáva, že štadión je predražený a bol by skôr za multifunkčnú halu na periférii Bratislavy. „Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja si splnil jeden sen, pre mužstvo, ktorého je majoritným akcionárom, zabezpečil jeden reprezentačný štadión,“ povedal o Jurajovi Širokom a klube Slovan Bratislava.

Kritike podrobil aj expremiéra Roberta Fica. „Za pár futbalových ihrísk ustúpil z tlaku na SPP,“ povedal o výstavbe ihrísk, ktoré Fico ako premiér otváral po celom Slovensku a na ktoré prispela aj Nadácia SPP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu