Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Žilkovej exmilenec: Volal jej, že umiera... Veľké varovanie!

Michal Pešek Zobraziť galériu (3)
Michal Pešek (Zdroj: CT)

PRAHA - V čase, keď mala herečka Veronika Žilková problémy vo svojom prvom manželstve, mala románik s kolegom. Michal Pešek po rokoch umieral na rakovinu a rozlúčil sa aj so svojou dávnou láskou. Zaznelo aj varovanie pre jej blízkych.

Michal Pešek sa narodil 4. mája 1959 v Prahe, kde neskôr vyštudoval konzervatórium. V roku 1977 absolvoval stáž v hollywoodskej filmovej spoločnosti Universal Studios.

Galéria: Michal Pešek

Koncom 70. rokov začal účinkovať vo filmoch, o niečo neskôr odštartoval aj divadelnú kariéru. Známym sa stal najmä vďaka seriálom Zkoušky z dospělosti a Malý pitaval z velkého města – tam si zahral najmladšieho člena vyšetrovacieho tímu po boku napríklad Pavla Zedníčka a Jiřího Krampola. 

S hraním prestal po roku 1989, potom sa už objavoval v seriáloch či filmoch len výnimočne. Venoval sa podnikaniu a neskôr odišiel do Holandska. 

Žilkovej exmilenec: Volal jej,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: CT)

Ako mladý začínajúci herec mal svojím nevinným vzhľadom úspech u žien – bol veľkou láskou Veroniky Žilkovej a randil aj s Dagmar Veškrnovou, neskôr Havlovou. Svojmu kamarátovi vraj žartom hovoril, že presný počet žien, s ktorými mal románik, mu radšej ani neprezradí, aby mu nezávidel. 

A Veronika Žilková ich romancu spomenula aj vo svojej knihe, ktorú nedávno vydala. „Bol to taký "kamarát taky rád". Vtedy som Hanycha načapala pri nevere, jemu to doma tiež škrípalo a ja som zvažovala, že sa rozvediem. Lenže on sa rozviesť nechcel,” prezradila herečka. 

Pešek mal v manželstve dve deti, no nakoniec sa predsa len rozviedol. Naposledy žil v Holandsku s priateľkou Martinou, ktorá pri ňom stála aj v boji s rakovinou. Keď cítil, že sa blíži koniec, ozval sa aj svojej dávnej milenke. „Zdvihla som to a povedala: Tak čo, už si zase v Prahe? A on len povedal: Ja umieram, tak sa s tebou chcem rozlúčiť,” opísala posledný telefonát. Jeho slovám dokonca neverila a spýtala sa, či si z nej robí srandu. „A on že nie, že naozaj umiera a nech odkážem Agáte a Martinovi, aby nefajčili,” spomenula aj varovanie, ktoré na záver zaznelo. 

Žilkovej exmilenec: Volal jej,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: CT)

Hoci samotný Pešek fajčiar nebol, dostal rakovinu pľúc. Lekári mu chceli časť orgánu odobrať, no iný mu poradil nechať nádor zapuzdriť. Zdalo sa, že postup bol úspešný, no po 5 rokoch sa choroba ozvala opäť. 

V priebehu liečby bývalý herec oslepol a to nebola jediná rana. „Michal mal na konci života metastázy všade. Aj na mozgu. Bohužiaľ skončil na invalidnom kresle,” povedala v roku 2012 pre denník Aha! Žilková. Ich posledný telefonát sa odohral 14 dní pred Peškovou smrťou. 

Viac o téme: Michak Pešek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu