Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rupert Grint nikdy nevidel svoju scénu s pavúkmi v lese: 9 zaujímavostí z Harry Potter a tajomná komnata

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: hollywoodlife.com)

Harry Potter a Tajomná komnata, druhý diel slávnej série kníh a filmov od J.K. Rowlingovej, so sebou nesie množstvo fascinujúcich detailov a zaujímavých príbehov zo zákulisia. Tu je 9 faktov, ktoré ste o tejto kúzelnej časti sveta čarodejníckych dobrodružstiev možno nevedeli.

Ford Anglia ako spomienka J.K. Rowlingovej

Modrý Ford Anglia, na ktorom Ron a Harry odleteli do Rokfortu, je v skutočnosti presnou kópiou auta, ktorým autorka J.K. Rowlingová a jej najlepšia kamarátka jazdili do školy. Rowlingová použila auto najskôr v knihe, neskôr sa s tvorcami zhodla na jeho vsadení aj do filmu.

Arachnofóbia Ruperta Grinta

Rupert Grint, ktorý hrá postavu Rona, skutočne trpí ťažkou arachnofóbiou. Aj preto priznal, že do dnešného dňa nevidel celú scénu v lese s Aragogom a jeho malými pavúčatami. Vďaka jeho strachu z pavúkov sa scéna s vystrašeným a znechuteným výrazom stala autentickou a patrí medzi najpopulárnejšie z celého filmu.

Dumbledórov kabinet bol najdrahšou položkou filmu

Kulisy na Dubledórov kabinet boli najdrahšou položkou. Režisér Chris Columbus a výpravca Stuart Craig sa zhodli na tom, že Dumbledór by mal mať ako riaditeľ čo najelaborátnejší kabinet. Výrobcovia však navrhovaný dizajn nacenili na takú sumu, že si ju tvorcovia filmov nemohli dovoliť. Nakoniec však všetko dobre dopadlo. Producenti nakoniec potrebné finančné prostriedky získali a Dumbledór má kabinet, aký si pri jeho postavení zaslúži.

Nevedel som, že vieš čítať.”

Keď Draco Malfoy hovorí Harrymu (ktorý vďaka všehodžúsu vyzerá ako Goyle): Nevedel som, že vieš čítať”, ide o improvizáciu, pretože Tom Felton zabudol svoju repliku. Režisérovi sa nakoniec jeho improvizácia natoľko páčila, že ju vo filme ponechal.

Najdlhší film natočený podľa druhej najkratšej knihy

Aj keď film Harry Potter a Tajomná komnata založený na predlohe druhej najkratšej knihe, je najdlhším filmom z celej série. Zaujímavým paradoxom tiež je, že zase Harry Potter a Fénixov rád má najdlhšiu knižnú predlohu, no je film je najkratší z celej série.

Rupert Grint nikdy nevidel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hollywoodlife.com)

Ako Jason Isaac takmer ukradol Luciusov prútik

S postavou Luciusa Malfoya sa fanúšikom spájajú dlhé blond vlasy a palica, v ktorej arogantný čarodejník skrýval svoj prútik. Knižná predloha však takýto výzor nepopisovala - ten bol nápadom herca Jasona Isaaca, ktorý postavu Luciusa stvárnil. Isaac bol z prútiku taký nadšený, že sa ho po natáčaní pokúsil ukradnúť, no, na jeho škodu, ho však pri huncúctve chytili.

Umrnčaná Myrtle ako najstaršia študentka

Shirley Henderson, ktorá hrala Umrnčanú Myrtle, bola v čase natáčania vo veku 37 rokov najstaršou herečkou, ktorá stvárnila postavu študenta v Rokforte.

Ten Fénix je živý?

Animatronický Fénix vyzeral tak živo, že Richard Harris, ktorý stvárnil postavu Albusa Dumbledóra, si na prvý pohľad myslel, že je to živý vták.

Anagram Tom Marvolo Riddle

Preklady mena Tom Marvolo Riddle museli byť prispôsobené rôznym jazykom, aby bolo možné vytvoriť vhodný anagram. V španielčine sa meno mení na Tom Sorvolo Ryddle", v ktorom sa skrýva Soy Lord Voldemort". Podobným spôsobom bolo k prekladu pristupované aj v ostatných jazykoch.

Zažite Harryho Pottera inak. Do Bratislavy príde 17. februára kinokoncert Harry Potter a Tajomná komnata, počas ktorého bude hrať filmovú hudbu 90-členný Symfonický orchester Slovenského rozhlasu. Lístky môžete zakúpiť na predpredaj.sk.

- reklamná správa -

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu