Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Štát by mohol zväzu protifašistických bojovníkov prispievať 600 000 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Štát by mohol Slovenskému zväzu protifašistických bojovníkov ročne prispievať 600.000 eur, príspevok by sa zároveň mohol každoročne zvyšovať o infláciu. Vyplýva to z novely zákona o protifašistickom odboji, postavení a pôsobnosti Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Do Národnej rady (NR) SR ju predložili opoziční poslanci Smeru-SD Boris Susko a Marián Nemky spolu s nezaradeným poslancom Matúšom Šutajom Eštokom.

"Cieľom návrhu zákona je vymedziť minimálne prostriedky, ktorými by mal štát každoročne podporiť Slovenský zväz protifašistických bojovníkov, a tým prispieť k protifašistickému a demokratickému odkazu, ku ktorému sa Slovenská republika hlási," píše sa v dôvodovej správe.

Poslanci pripomenuli, že zväz plní celospoločenské záujmy a úlohy presadzovania demokratických princípov, humanizmu a sociálnej spravodlivosti a zároveň vyzdvihuje pronárodný odkaz. "Avšak bez uznávania fašizmu, nacizmu či iných totalitných ideológií," podotkli poslanci. Vyzdvihli pritom potrebu plnenia úloh zväzu najmä v súčasnosti. Doterajšiu finančnú podporu zo strany štátu považujú za nízku.

Viac o téme: ŠtátNRSRSlovenský zväz protifašistických bojovníkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu