Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Voľby 2022: V Bratislavskom kraji uzavreli väčšinu miestností, nie však všetky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – V Bratislavskom kraji uzavreli väčšinu volebných miestností, niektoré sa budú zatvárať postupne. Dôvodom je záujem voličov o sobotné samosprávne voľby, ktorí niekde čakali v radoch aj krátko pred plánovaným oficiálnym uzatvorením o 20.00 h. Potvrdili to jednotlivé okresné volebné komisie.

"Bol veľký nápor pred volebnými miestnosťami, keďže sú to spojené voľby a trvá to dlhšie. V niektorých sa preto ešte volí," uviedli z okresnej volebnej komisie v Senci. V obci Tomášov sa tiež volí dlhšie, a to pre ranné technické problémy. Priebeh volieb bol však pokojný, bez incidentov.  

V okrese Pezinok volebné miestnosti uzavreli a začínajú so sčítavaním hlasov. Z niektorých volebných okrskov hlásia podľa okresnej volebnej komisie účasť 60 percent, inde okolo 40 percent. Volebné miestnosti uzatvorili aj v okrese Malacky, výnimkou sú Gajary. Priebeh volieb však podľa okresnej volebnej komisie nenarušil žiadny incident. 

Štátna komisia súhlasí so zverejňovaním priebežných výsledkov volieb do orgánov samosprávnych krajov až po uzatvorení všetkých volebných miestností (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Ani v okrese Bratislava neuzavreli všetky volebné miestnosti. Volí sa napríklad v Petržalke, v Ružinove, ale aj v Rusovciach či v Starom Meste. Potvrdil to aj hovorca Starého Mesta Matej Števove. "V Starom Meste sa ešte stále volí približne v desiatich okrskoch, aby mohli odvoliť ľudia, ktorí prišli pred 20.00 h," uviedol.  

Viac o téme: Bratislavský krajVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu