Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Voľby 2022:V Žehre voliči volia dlhšie, moratórium v Košickom kraji sa nepredlžuje

Referendum a voľby v Sliači
Referendum a voľby v Sliači (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

ŽEHRA - V obci Žehra v Spišskonovoveskom okrese sa volí aj po 20.00 h. Dôvodom je vysoký záujem miestnych voličov. Potvrdili to z okresnej volebnej komisie.

"Zatiaľ nevieme povedať definitívne, dokedy bude volebná miestnosť otvorená, zrejme ale asi až do 22.00 h. My jednoducho musíme dať možnosť voliť všetkým, ktorí o to prejavia záujem," skonštatovala zapisovateľka miestnej volebnej komisie Tatiana Brandoburová. Problém s kapacitou v jednom z dvoch miestnych volebných okrskov bol už počas dňa. Aj z tohto dôvodu tam pridali ďalšiu plentu, aby proces urýchlili.

Viceprezident Policajného zboru Imre: V tejto chvíli evidujeme vyše 180 podnetov na Policajný zbor (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán ministerstva vnútra Eva Chmelová uviedla, že v Žehre nedošlo k predĺženiu doby otvorenia volebnej miestnosti, pretože sa zatvorila o 20.00 h. "Obec môže vo svojej volebnej miestnosti umožniť hlasovať v súlade so zákonom len tým voličom, ktorí sa dostavili do alebo k volebnej miestnosti do 20.00 h," vysvetlila. To, že sa bude vo volebnej miestnosti hlasovať dlhšie, nemá podľa jej slov vplyv na dĺžku moratória a ani neovplyvňuje možnosť uverejňovať priebežné výsledky volieb.

Viac o téme: ŽehraVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu