Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Voľby 2022: Výsledky volieb ukážu, či ľudia chcú zmenu vo vedení kraja, tvrdí Adrian Polóny

Adrian Polóny
Adrian Polóny (Zdroj: Ján Zemiar)

BANSKÁ BYSTRICA – Výsledky volieb do orgánov samosprávnych krajov ukážu, či ľudia chcú zmenu vo vedení Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Uviedol to nezávislý kandidát na predsedu BBSK Adrian Polóny.

Ako uviedol Polóny, volebný deň aj celú volebnú kampaň vníma veľmi pozitívne, a to najmä pre to, že mal možnosť stretnúť sa s množstvom dobrých ľudí. "Z názorov, ktoré som počul, zmenu ľudia chcú. Či tú zmenu chcú až do takej miery, že sa vymení komplet celé vedenie na kraji, to uvidíme za malú chvíľu," skonštatoval Polóny.

Štátna komisia súhlasí so zverejňovaním priebežných výsledkov volieb do orgánov samosprávnych krajov až po uzatvorení všetkých volebných miestností

Štátna komisia súhlasí so zverejňovaním priebežných výsledkov volieb do orgánov samosprávnych krajov až po uzatvorení všetkých volebných miestností (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Polóny v predvolebnej kampani opakovane vyzýval protikandidátov na spájanie. Kandidatúry sa napokon ako jediný v polovici októbra vzdal nezávislý kandidát Marek Modranský, vo voľbách verejne podporil Polónyho. "Boli sme ôsmi, ktorí hovorili o zmene. Tú zmenu bolo ľahšie dosiahnuť spojením síl. Som vo veľkom očakávaní, ako to dopadne," dodal Polóny.

Kandidát na predsedu BBSK a súčasný predseda predstavenstva spoločnosti SAD Zvolen Adrian Polóny čaká na výsledky volieb v spoločnosti priateľov a známych v jednom z hotelov v centre Banskej Bystrice.

Okrem Polónyho sa o post predsedu BBSK uchádzali ďalší siedmi kandidáti. Ako nezávislí kandidoval Ondrej Lunter, za stranu Republika Miroslav Suja, za ĽSNS Marek Kotleba, za Komunistickú stranu Slovenska Michal Albert, za stranu Socialisti.sk Maroš Čupka, za Slovenskú ľudovú stranu Andreja Hlinku Jozef Sásik a za stranu Národná koalícia/Nezávislí kandidáti Rudolf Huliak.

Viac o téme: VoľbyBBSKVoľby 2022Adrian PolónyVoľby do VÚC 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu