Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tlaková níž priniesla najviac zrážok na východe Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Tlaková níž priniesla najviac zrážok na východe Slovenska. Na západe sa slabý dážď objavil len miestami a v zanedbateľných úhrnoch. Počas nedele by mal pokračovať premenlivý charakter počasia s prehánkami a ojedinelými búrkami. Predpokladané množstvo zrážok by nemalo presiahnuť sedem milimetrov, pri búrke 15 milimetrov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) to uviedol na sociálnej sieti.

"Ťažiskom zrážok boli povodia Východoslovenskej nížiny, kde od včerajšieho rána (od 6.00 h) napršalo od 20 do 40 milimetrov, výnimočne boli úhrny aj vyššie," podotkli meteorológovia. Maximálny denný úhrn zaznamenala zrážkomerná stanica Hraň v okrese Trebišov (57,4 milimetra). "Na ostatnom území úhrny zrážok väčšinou nepresiahli 15 milimetrov," dodali.

 

Tlaková níž priniesla najviac zrážok na východ krajiny Počas tohto víkendu ovplyvňuje počasie nad územím Slovenska...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Sunday, September 11, 2022

Zrážková aktivita bola výrazná aj v ukrajinskej časti povodia Uhu a Latorice. "Lokálne prietrže mračien sa vyskytli v povodiach horného Váhu, horného Hrona a Slanej aj v noci z piatka (9. 9.) na sobotu (10. 9.)," priblížili meteorológovia. V povodí Bodrogu zaznamenali počas soboty na tokoch prechodné lokálne vzostupy vodných hladín "Aktuálne je na Uhu a dolnom Laborci výrazný vzostup, na Latorici a Bodrogu vzostup, na ostatných tokoch prevláda ustálenosť až mierny pokles vodných hladín," uviedli s tým, že zrážky boli užitočné, avšak na vyrovnanie ich deficitu v povodí Bodrogu ešte nestačili.

Viac o téme: ZrážkyTlaková nížSlovenskoSlovenský hydrometeorologický ústav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu