Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Bratislave sa znova tvoria kolóny: Pripravte sa na zdržanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V Bratislave sa vo štvrtok ráno tvoria na viacerých miestach kolóny. Premávku spomaľujú aj nehody. Vodičov na to upozorňuje Zelená vlna RTVS a Stella centrum.

S približne polhodinovým zdržaním treba počítať v smere do centra na Ulici Svornosti, na Slovnaftskej a Popradskej ulici. Rovnako sa vodiči v smere do centra zdržia aj na Moste SNP. Kolóny sa tvoria aj na Vrakunskej a Trnavskej ceste smerom do centra, kde si vodiči počkajú 15 minút.

Na Račianskej ulici je v smere do centra nahlásená nehoda. Blokovaný je pravý pruh. Nehody odstraňujú aj na Bajkalskej a Pionierskej ulici. So zdržaniami treba počítať aj pri vstupe do hlavného mesta. Približne 20 minút si vodiči počkajú na diaľnici D1 pred vjazdom do Bratislavy, pred Prístavným mostom, smerom od Senca. Rovnaké zdržanie je nahlásené aj na vjazde do Bratislavy po D2 zo Stupavy.

V Bratislave otvorili v rámci obchvatu D4/R7 novú časť križovatky Rača

V Bratislave otvorili v rámci nultého obchvatu, diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, novú časť križovatky Rača. Ide o južnú časť cesty II/502, ktorá slúži vodičom z bratislavskej Rače do mesta Svätý Jur. Cesta je jednosmerná dvojpruhová. Na svojom webe o tom informuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK) s tým, že v blízkom čase sa odtiaľ bude dať odbočiť na diaľničný obchvat D4 v smere do bratislavských Vajnôr.

Križovatka Rača zabezpečuje prepojenie všetkých dopravných smerov a skladá sa z desiatich križovatkových vetiev. Jej dĺžka je 1,2 kilometra. "Pre jej výstavbu muselo byť vyklčovaných až 23 ha viníc," uviedol BSK. Križovatka D4 s cestou II/502 je navrhnutá ako mimoúrovňová v tvare modifikovanej deltovitej križovatky.

"Je umiestnená severozápadne od cesty II/502, v priestore existujúcich vinohradov," spresnil samosprávny kraj. Nedávno modernizovaná železničná trať na trase Bratislava – Žilina je mimoúrovňovo prekrižovaná jedným mostným objektom na diaľnici D4, ktorým sa zároveň mimoúrovňovo prekrižuje aj cesta II/502. Polovica cesty II/502 (smer Svätý Jur a Pezinok) ostáva podľa BSK zachovaná v súčasnej polohe.

Projekt bratislavského nultého obchvatu zahŕňa stavbu 27 kilometrov dlhého diaľničného úseku D4 medzi Jarovcami a Račou a približne 32 kilometrov dlhého úseku rýchlostnej cesty R7 medzi Prievozom a Holicami.

Viac o téme: DopravaZdržanieKolónyBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu