Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zásadné slová Kollára po včerajšom incidente v parlamente: Tvrdé riešenie pre poslaneckých "nespratníkov"!

Tlačová konferenciu predsedu NR SR Borisa Kollára k nájomným bytom
Tlačová konferenciu predsedu NR SR Borisa Kollára k nájomným bytom (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Pohár vody do tváre! Minister financií Igor Matovič včera v pléne okúsil vlastnú medicínu. Potom, čo v minulosti hádzal na hlavu kolegu v pléne striekačky, ale vyslúžil si aj facku, ušla sa mu ľadová sprcha. Ministra financií, expremiéra a lídra klubu OĽaNO Igora Matoviča "pokrstil" odídenec s ĽSNS poslanec Miroslav Suja. Predseda parlamentu sa rozhodol proti takémuto vyčíňaniu rázne zakročiť!

Stačilo parlamentných výčinov! Boris Kollár prišiel s radikálnym riešením prostredníctvom ktorého si chce poradiť s parlamentnými nespratníkmi. K ostrej výmene došlo v pléne Národnej rady včera, počas rokovania o rozpočte. Poslanec Suja nazval Igora Matoviča "farizejom" a "šéfom organizovanej zločineckej skupiny". Následne ministrovi šplechol do tváre pohár s vodou. 

Poslanec Miroslav Suja oblial v parlamente ministra financií Igora Matoviča (Zdroj: Facebook/Miroslav Suja - Poslanec NR SR)
"Máme možnosť poslanca vykázať z pléna," poznamenal predseda parlamentu Kollár. Zároveň však zdôraznil, že to, že by sa spolu s podpredsedami parlamentu zdvihli a začali "nespratníka" vystrkávať von z pléna, je nepravdepodobné. "Zvažujeme parlamentnú stráž, tak ako to majú v Českej republike," oznámil Kollár s tým, že táto stráž má možnosť vstúpiť do pléna kedykoľvek a poradiť si s vyčíňajúcim poslancom. Šéf NR SR prizvukol, že na to, aby sa poslanci v rokovacej sále správali dôstojne, mu záleží a snaží sa na ich správanie dbať. 

Boris Kollár o nespratníkoch v parlamente: Takto ich postaví do late! (Zdroj: Maarty)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu