Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Šimečka je šokovaný streľbou na premiéra: Tlačovku Progresívneho Slovenska narušila Romana Tabak

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka je šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po rokovaní vlády v Handlovej. Uviedol to počas tlačovej konferencie v parlamente. Progresívne Slovensko zároveň zrušilo dnešné zhromaždenie na podporu RTVS.

Do prejavu Michala Šimečku už v úvode skočila kandidátka na europoslankyňu za SNS Romana Tabak. „Už ste spokojný, pán Šimečka? Ste spokojný, čo vykrikujete na protestoch? Dnešným dňom sa mení politická situácia na Slovensku, to si zapamätajte,“ povedala. „Šokovaný? Vy ste šokovaný?,“ spýtala sa Tabak a následne odišla.

"Akékoľvek násilie jednoznačne a ostro odsudzujeme. Veríme, že premiér Fico bude v poriadku a že tento hrozný čin bude čo najskôr objasnený," zdôraznil následne Šimečka.

Vyjadrenie strany PS k streľbe po rokovaní vlády v Handlovej (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Súhlasí, že ide nielen o útok na premiéra, ale aj na demokraciu a princípy štátu. Zároveň avizoval, že hnutie nateraz prerušuje svoju politickú aktivitu, či už demonštrácie alebo kampaň. Vyzval občanov a politikov na zdržanlivosť a zmierenie.

Viac o téme: Michal ŠimečkaRomana Tabak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu